Dagsarkiv: 24 augusti 2022

Samtal om ufo och summering

Markus fixar gräsmatten.

Gick upp vid 08 efter att ha legat kvar och läst mejl och fixat lite annat i telefonen. Markus kom upp några timmar senare och klippte gräset åt oss.

Jag satte mig vid datorn och med lite papper från England som skulle ordnas och så ringde en man från Helsingborg som flera kvällar i rad hade sett en starkt lysande punkt i norr (det visade sig efter en stunds samtal vara mer åt ostnordost) som han hade sett då och då under flera år.

Mannen hade ringt till Rymdstyrelsen och andra myndigheter och så hamnade han hos mig eftersom ingen hade gett ett tydligt svar. Vi pratade en bra stund och jag försökte ringa in vad det var han såg och helt klart något som följde jordrotationen, alltså en stjärna eller en planet.

Jag bad honom plocka ned appen Sky View och rikta den mot det han ser när det dyker upp nästa gång. Då får han facit.

Det har varit en fin och varm dag och sommaren verkar inte vilja släppa sitt grepp om oss. Nu har jag inte varit ute så mycket men det blev en rask promenad till bussen och där satte jag mig och läste i ”The Age of miracles” i väntan på dess ankomst. Och sedan läste jag vidare under resan in till jobbet.

Boken är inte så dum men temat är ovanligt. Här har jordens rotation börjat sakta in och den snurrar allt långsammare vilket får enorma men krypande konsekvenser för människan och allt liv på jorden.

På jobbet blev det ett möte om den kommande valbevakningen som jag inte kommer att arbeta med eftersom jag är i Barcelona och håller föredrag just då. Men sedan fick jag börja skriva om läget i Ukraina för nät och papper och fick också ett positivt besked om att jag kunde intervjua Gudrun Persson, Rysslandsexpert på FOI, klockan 17.

Det blev en bra intervju som kommer att publiceras först i morgon eftersom vi hade mycket annat att skriva om under kvällen.

Matpausen.

Mat blev det. Gick över bron till sushirestaurangen och tog med mig maten tillbaka. En 17-bitars i vanlig ordning. Tog en Piggelin till förrätt och lade ut ovanstående bild på Facebook vilket väckte en del uppmärksamhet.

Sist på kvällen diskuterade jag en film av en ljuspunkt som en vinna tagit med henne och försökte få lite rätsida på vad filmen kunde föreställa. Inte Jupiter i alla fall men heller inget som förändrar min syn på ufogåtan.

Klockan 01 bar det hemåt och väl hemma tog jag et par hårda mackor med ost och ett glas kall mjölk – oslagbart! Sedan svarade jag ufologen Grant Cameron som hade ett batteri med frågor om djurstympningar, spökraketer och lite annat och så kopplade jag upp mig mot AFU:s server för att hjälpa Enigma Labs med med lite material som de bett om. Och så sorterade jag bilder från England och Skottland.

02.40 var det dags för sängen.

Loading