Dagsarkiv: 31 augusti 2022

Heldag på AFU med möte i Krokek och poddinspelning

Ulf Lundkvist.

I dag plockade jag upp Carl-Anton i Nyköping 09.20 och så körde vi vidare till Krokek för att träffa den gudabenådade illustratören Ulf Lundkvist och hans fru för ett litet prat. Ulf tecknare bland annat ”Assar” för DN och vi har känt varandra sedan tidigt 90-tal. En hel del av våra intressen löper parallellt, inte minst att vi gillar udda saker och udda böcker.

Ni kan se Ulf på bilden här ovan, lita lagom finurlig, precis som han är i verkligheten också.

Sedan fortsatte vi i det fina vädret till AFU där Anders och en rad andra medarbetare fanns på plats. Själv hade jag bilen full med saker som inte fick plats i lådorna som vi skickade med Schenker från Storbritannien, bland annat bilder tagna av olika fotografer för Pat Delgados böcker och utställningsskärmar från ufologen Walter Blythe.

Jag hade också med en platteve som UFO-Sverige kan få nytta av till kommande utställningar, tidskrifter från Contact International och tidskrifter från Jo i Devon som vi fick efter det att vi levererat allt till Schenker. Plus en massa böcker från mig och andra.

Anders och Carl-Anton i nyaste lokalen.

När vi åkte runt till de olika lokalerna för att lämna allt på rätt plats passade vi också på att titta in i den senaste av dem där Anders jobbat hårt med att fylla rullhyllorna, nu senast med ett antal kanadensiska ufologers arkivmaterial som vi fått genom drew Williamson.

Hugh Cochranes material.

Här ovan – och nedan – kan ni se hur det blir när allt har sorterats in i vita syrafria kartonger. Ett jättearbete som Anders står för.

Tom Theofanous material.

Vid lunchtid packade vi in de montrar som vi lånat från Östergötlands läns museum för vår 50-årsutställning och så körde jag dem till Linköping där jag träffade flera ur personalen som också tog sig tid att visa hur de försöker skydda sig mot översvämningar.

På vägen hem beställda jag pizza till mig och Carl-Anton (från Chilli på Albrektsvägen som höjt priserna rätt ordentligt) som vi åt på AFU medan vi pratade med Anders som tidigare under dagen fått ett mejl från tullen att hela vår brittiska leverans nu fanns i Linköping. Efter att ha besvarat en fråga angående leveransen så hoppas vi nu att den ska köras över till AFU under morgondagen. Rätt snabba ryck!

Jag och Carl-Anton pep också i väg till UFO-Sveriges boklager för att hämta en låda med min senaste bok ”700 böcker om ufo” eftersom jag sålt slut på den jag hade hemma. Roligt att den säljer bra!

Det var många som jobbade på arkivet i dag, åtta stycken närmare bestämt. Plus en ny volontär som heter Leif som jag också hann prata en kort stund med. En fantastisk uppställning som AFU är oerhört tacksamt för.

Tobias och jag.

När dagen rullat på ytterligare kom Tobias Lindgren och riggade upp sin mikrofon och dator och så körde vi en timslång poddinspelning under titel ”Så växer AFU” som handlade om vår brittiska resa. Det var roligt att berätta om resan och Tobias var väl påläst så det blir nog en hyfsad podd när den väl kommer ut på UFO-Sveriges Radios plats på ufo.se.

När vi skulle åka ringde en man från Malmö och ville engagera sig i UFO-Sverige. han hade blivit intresserad 2017 i samband med New York Times-artikeln och vi pratade om att han kanske skulle gå kursen. Så nu har jag skickat hans uppgifter till Rickard som sköter om bokningarna och gett mannen information om hur han kan betala.

Sedan bar det till Nyköping där vi packade åtta kassar böcker som ska finnas till försäljning under medlemsmötet i Stockholm i september i min bil och så gick vi upp en sväng till Britt-Marie och sa hej till henne och hämtade en kasse med böcker och annat till mig.

När jag kom hem var klockan 20.20 och maten stod på bordet.

Resten av kvällen ägnade jag åt att packa upp och svara på et massa mejl. I säng 23.30 för att läsa ”Kallocain”.

Loading