Dagsarkiv: 5 augusti 2022

Trevlig post och dystra tankar

Tvillingdeckarna jagar tefat.

Det går givetvis inte att låta bli att tänka på Ebbe som gick bort i går och det tomrum som han lämnar efter sig. Så många samtal som nu aldrig blir av. Under förmiddagen ringde Ebbes förläggare Trygve Carlsson och vi pratade länge. Trygve har gett ut en lång rad av Ebbes böcker och varit ett stort stöd i Ebbes författarskap.

Själv jobbar jag igen efter några dagars ledighet. Anneli är hos en väninna så jag fick fixa lunch själv. Men posten hann hon bära in innan hon tog bilen och gav sig av.

Ett av breven innehöll nummer 1/79 av Tvillingdeckarna från Pelle Persson som fiskat upp den. Kul! Ni kan se äventyret där deckarna får jaga ett flygande tefat här ovan. Kanske kan det vara dags att skriva en artikel om hur svenska serietidningar har hanterat ufofrågan genom åren.

Jag fick också ett brev från USA där en kvinna som jag haft kontakt med en tid hade postat en lista över sin mans böcker om parapsykologi, ufo och en del annat inom forteana. Det var en fantastisk boksamling men jag vet att AFU bara kan komma att få en del av den eftersom jag kom in lite sent i ärendet. Men en del blir det!

Framåt 13-tiden tittade Peter in och tackade för i går. Och vi hade haft det väldigt trevligt, det var vi överens om.

Under dagen skickade Kjell Törnlund tillbaka den första färdigtextade filmen som jag nu kan infoga i min spanska presentation. Snyggt jobba av Kjell i vanlig ordning.

När det bar av till jobbet såg himlen lite mörk ut men när jag närmade mig Thorildsplan brakade ösregnet loss på riktigt. Jag insåg snabbt att jag skulle bli som en dränkt katt när jag vandrade igenom parken men det fanns inget alternativ.

Så jag fiskade upp en tjock pappmapp som jag höll över huvudet och gick sedan så snabbt jag kunde tills jag kom fram till DN. Och då var jag verkligen störtblöt överallt utom i håret.

Många blev fast utanför DN då polisen stängde av gatan.

Kvällen blev rätt speciell då polisen hittade ett ”misstänkt farligt föremål” i en bil några hundra meter från DN. Stora avspärrningar som gjorde att ett gäng från papperstidningen och en av DN.se-redaktörerna som gått över bron för att äta blev fast och inte kunde ta sig tillbaka.

Dessutom med en pizza som jag hade beställt…

Till slut lyckades de i alla fall komma iväg en bakväg och med hjälp av taxi men när pizzan väl levererades var den givetvis iskall. Funkar det också.

Under kvällen har jag mest jobbat med två stora jobb som ska vara klara i helgen och jag hann faktiskt med dem innan det var dags att gå hem. Kom iväg först 01.15 med en av de chaufförer jag åker med ibland. Den stackarn hade hamnat mitt i avspärrningshysterin och kört fram till en polis för att fråga om det gick att passera. Men polisen blev vansinnig för att han inte stannat när hon höjt handen, utan fortsatt för att prata med henne, så det blev åtal för att inte ha hörsammat en polismans tecken.

Hemma hade jag lite kontorsjobb att göra, bland annat betalade jag för Longitude 20 som hade kommit från Bokbörsen i dag och som Anneli hämtat ut åt mig. Tidskriften innehöll en del vittnesuppgifter om okända föremål i vattnet (uso) och kommer att bli föremål för en artikel i nästa UFO-Aktuellt där Johan Theorin berättar om dem.

I säng 02.30.

Loading