månadsarkiv: juli 2022

Artikel om Ebbe och sedan jobb

Ebbe när jag träffade honom den 5 april i år.

I dag tog jag äntligen mig för att lyssna igenom min långa intervju med Ebbe Schön och sätta mig vid datorn för att skriva en artikel om hans senaste bok. Boken läste jag redan under våren efter att ha träffat Ebbe i april. Men tiden räcker inte alltid riktigt till så jag har helt enkelt fått lägga skrivandet åt sidan. Men nu så!

När jag och Anneli sedan gick på bussen och sedan tunnelbanan hade jag en sticka med artikeln och flera bilder med mig för att kunna lägga in dem i DN:s publiceringssystem under kvällen. Sannolikt kommer den att publiceras under måndagen.

Bilden högst upp tog jag på Ebbe när vi träffades hemma hos honom den 5 april i år.

Innan vi gav oss i väg, jag till jobbet, Anneli till konserten med Rolling Stones, åt vi lunch i den häftiga sommarvärmen på verandan. Himlen lyste klarblå och en skata kraxade på i vårt plommonträd, som inte ser ut att ge några plommon i år.

När jag lämnat Anneli tillsammans med Ylva, som mötte upp utanför DN, var det bara att börja skriva. Som så ofta om kriget i Ukraina. Världenredaktionen beställde 3.500 tecken om det senaste i kriget och två timmar senare hade de texten som givetvis lades ut på nätet först och kommer i papperstidningen i morgon.

Under tiden har min lilla film och text om de nattlysande molnen tickat på och nu har fler än 23.000 tittat på den. Roligt! Molnen är värda all uppmärksamhet de kan få och jag hoppas att fler kommer att ge sig ut och spana när de dyker upp.

Stillbild ur filmen som nu fått sin förklaring.

Under kvällen fick bilden som jag lade upp på bloggen i går sin förklaring tack vare lite detektivarbete av min vän Björn Borg, ufolog i Finland med stor erfarenhet av ämnet. I ett mejl till mig skriver han:

”Läste just din blogg från den 30 juli 2022 om en film av en kvinna från
14.59 den 23 juni 2013 vid sjön Vindommen…
Det slog mig att det liknar ett luftskepp och då jag själv redan för
länge sedan gjort upp en lista på luftskepp som besökt Finland så
kollade jag med min lista.
Bingo!
Luftskeppet Pegasos har den 23.6.2013 flugit från Skavsta till Ljungbyhed
och t.o.m. tiden passar.”

Och visst stämmer det! Vilket ni kan konstatera om ni klickar på länken här. Snyggt jobbat, Björn!

Under kvällen messade jag med mina kamrater Stefan och Mikael som just nu är på motorcykelresa genom Polen och näraliggande länder. Och i dag besökte de Peenemünde och tittade på V-bomber.

V1-bomb i Peenemünde.

Tyvärr hade de bara en timma på sig innan museet stängde så det blev lite hektiskt förstod jag. Men bilderna Stefan skickade gjorde mig i alla fall sugen på att resa dit vid tillfälle.

Mycket kom som vanligt att handla om Ukraina under kvällen och den bevakningen har jag bra koll på numera. Vi hann i alla fall med en kort fikapaus med glass och jordgubbar innan vi alla återvände till våra datorer.

Strax före klockan 01 ringde Anneli som inte hade lyckats ta sig hem hela vägen efter Rolling Stones-konserten så jag fick plocka upp henne när jag åkte hem.

Loading