Dagsarkiv: 17 augusti 2022

Genom London till Lionel och Alresford

Jag visar Jan Delgado filmen om AFU.

Vaknade 05.45 vilket är lite tidigt men börjar kännas normalt numera. Och att somna om fungerade inte. Istället tog jag ett foto av min utsikt från sängen och lade upp på Facebook, vilket många gillade.

Utsikt från sängen.

I dag hade jag och Anders egna mackor från Tesco som vi åt till frukost så att Bob inte skulle behöva laga något åt oss. Och när vi var klara hade klockan blivit 08 och vi kunde rulla iväg mot Lionel Beer i andra ändan av London. En liten tripp på 40 kilometer.

På väg genom City.

Nu lät jag navigatorn ta kortaste vägen vilket kanske inte var så klokt med tanke på alla regler om trängselskatt och annat men vi fick i alla fall en riktig sightseeing i hård morgontrafik när jag körde genom City där det kryllade med finansfolk på väg till sina jobb och sedan förbi Trafalgar Square och längs hela The Mall där inte många körde.

När vi väl kom hem gick jag in på en sajt för trängselskatt och betalade 15 pund och nu hoppas jag att det ska räcka med det. En annan gång visste jag inte ens att man kunde betala och fick istället en räkning på rätt många hundra kronor hem till Sverige tillsammans med en tjusig bild på mig körande bilen.

Det var ändå rätt kul att köra den här vägen. Och fram till Lionel kom vi också. Då var klockan 09.30 och vi satte oss i hans vardagsrum och pratade engod stund, gick en tur i den lilla trädgården och diskuterade några förslag jag hade till samarbete.

Lionel och jag i hans ”uforum”.

Som vanligt gick jag in i hans ”uforum” där det finns mängder av brev, dokument, tidskrifter och böcker som jag hoppas ska hitta till AFU. Och Lionel är en vän av arkivet och den här gången skickade han med en del tidningsklipp och en liten bunt tidskrifter.

Lionel hade också ett antal lådor med material efter den bortgångna walesiska ufologen Margaret Fry som jag också var god vän med. Vi har sedan tidigare en stor mängd ur hennes arkiv och nu fick vi ännu mer, bland annat en del fint rapportmaterial.

Lite besviken var han att vi inte kunde stanna längre men jag lovade att nästa gång skulle vi ta oss tid och gå ut och äta på kvällen.

För att komma till Alresford tog vi M3 och sedan var det bara att svänga av. Eftersom Jan inte kunde träffa oss förrän tidigast 15 hade vi tid att hinna äta lunch i samhället innan vi körde vidare till mötet. Så efter att ha frågat en lokalinnevånare och vilka parkeringsregler som gällde gick vi till Bell Inn en pub som serverade lunch och där Anders tog en fiskrätt och jag en fläskvariant med stekt svål som var riktigt god och knaprig.

Med dryck (cola) gick min lunch på 17 pund lite drygt. Inte så billigt alltså.

Min fläskbit.

Sedan var klockan nästan 15 och jag styrde till Jan Delgados hus där vi möttes igen efter 3,5 års väntan. För det var då som jag och Anneli träffade henne och kom överens om att hon skulle donera sin pappas cirkelundersökningar till AFU.

Vi satte oss i soffan en stund för att prata lite om vad som hänt sedan sist, det var ju ett tag sedan, och därefter visade jag min åtta minuter långa film on AFU för Jan som var mycket imponerad. Och det märktes på henne att hon nu kunde känna sig säker på att pappans fina arkiv kommer till rätt plats.

Jan Delgado med sin pappas arkiv.

Allt som vi skulle hämta stod i kartonger i garaget så jag fick köra runt kvarteret där hon och Anders väntade. När kartongerna var ilastade började det ösregna och det fortsatte det med hela vägen in mot M25 och nästan fram till M11. Det regnade så pass att trafiken fick sakta in och när vi väl kom fram till Bob, efter ett tankstopp, var vi två timmar sena. Dessutom var det galet många bilar på båda motorvägarna.

Ösregn.

När vi hade packat ur visade det sig att Bob och Sam hade beställt min kycklingfavoriträtt från Speedy Noodles och den fick Anders också så vi satte oss och åt, hungriga som vi var, och till den drack jag en iskall Birra Moretti.

Men sedan var det bara att fortsätta jobba, gå igenom allt som vi samlat in i dag, sortera det och stoppa i lådor, märka dem och väga dem. Totalt har det nu blivit 1.959 kilo i 207 lådor. Inget rekord men bra ändå. Och mer ska vi hämta i morgon.

Ur Margaret Frys arkiv.

Margaret Frys arkiv innehöll en riktigt fint rapportmaterial, en del böcker och tidskrifter plus bilder hon använt till sina föredrag. Väldigt mycket originalmaterial! Ni kan se några exempel på rapporter här ovan.

Pat Delgados arkiv var ännu bättre. Här fanns mängder av bilder på cirklar från framför allt 1990 och 1991, mängder av klipp ur tidningar, hans egna undersökningar och en massa band från radioprogram och teveprogram om cirkelfenomenet. Det hela blev många lådor och materialet är i många stycken unikt.

Bob hade också varit flitig och fyllt ytterligare fyra lådor med böcker men hade också en hel del böcker som vi måste ta i bilen eftersom de var för stora för våra lådor.

Under dagen har jag också fått ledigt för att vara med på ett kulturarrangemang i Norrköping den 24 september, ett arrangemang tillsammans med Crazy Pictures. Och så ringde en Peter från Västkusten och hade löst ufogåtan plus att han hade hittat en pyramid någonstans i området. Detta ville han träffa mig för att diskutera.

Har också messat med Jenny Randles som bad om ursäkt för att hon inte kunde träffa oss den här gången men lovade samla ihop en del saker tills nästa år.

Vi har slitit rätt hårt i dag och när det blev sängdags efter 00.30 kändes det inte så dumt.

Loading