Dagsarkiv: 30 augusti 2022

Bokbesök och nya namn till AFU-uppropet

Lars Jansson på antikvariatet.

Efter att ha läst och besvarat en del inlägg på olika social medier gick jag upp och startade en tvättmaskin. Anneli jobbade hemma i dag så när jag skulle prata i telefon gick jag in i ett annat rum.

Och det blev en del ringande eftersom jag ville ha allting klart inför morgondagens Norrköpingsresa där jag tänker hinna med rätt många saker längs vägen och under dagen. Men det får ni läsa om i morgon.

P-huset.

Vid 10.30-tiden tog jag bilen till Alvik för att kolla parkeringsmöjligheterna runt den lokal där UFO-Sverige ska ha medlemsmötet den 18 september, ringde Thomas som jag jobbar med mötet tillsammans med och mejlade honom sedan lite uppgifter och en bild.

Nästa stopp blev Stockholms Science fiction-antikvariat där jag träffade Lars Jansson som blev glad att se mig, och jag att se honom. Det var ett tag sedan. Jag hade med mig två kassar med böcker som nu ska säljas till förmån för AFU och medan vi pratade tittade jag runt lite i hyllorna.

Antikvariatet är inte stort, bara ett rum, men fullt av bra böcker. Och när jag kom tillbaka hem blev jag så inspirerad att jag äntligen klart min lista över Arthur C. Clarke-böcker som jag har. När jag har redigerat den så blir det en lista på nätet som jag kan komma åt när jag själv undrar om det är något jag saknar. Och det är det ju.

Tog en stund på verandan också, där sommarvärmen definitivt kändes avlägsen, och gick igenom Walter Blythes efterlämnade material. I alla fall det som var för stort för att packas i lådor och skeppas till AFU. Walter, som var verksam i Mansfield i England, var en mycket skicklig illustratör och han tecknade till nästan varje fall i sitt arkiv.

Några av Walter Blythes illustrationer.

Det mesta är alltså på väg per container men en del åker med ner till Norrköping i morgon och ni kan se hur några av hans teckningar ser ut på bilden här ovan.

Under dagen har jag mejlat med några tunga namn som jag hoppades få med på det upprop till stöd för AFU som jag tänker publicera i samband med att vi gör en crowdfunding lite längre fram. En insamling som ska syfta till att få in pengar till en ny och stor lokal. Ett högt uppsatt mål men ett nödvändigt sådant.

Och jag fick några napp i dag. Jim Semivan, medgrundare och vice president of Operations i To The Stars, Inc. samt hans kollega Dr. Hal Puthoff, grundare och vd för EarthTech International Inc., Institute for Advanced Studies i Austin, Texas. Jag fick också okej från min kollega i Finland, Björn Borg, som tidigare var ordförande för Finnish UFO Research Association och som är National Director för MUFON.

Efter att ha lagat falukorv i ugn och gjort potatismos på våra egna potatisar åt jag och Anneli middag innan vi tittade på ”Solstorm”, filmen som bygger på Åsa Larssons bok med samma namn. Vi har båda läst boken, men det var ett tag sedan, så det var roligt att se hur de lyckats med filmen. Kanske ingen höjdare men spännande och kul att se.

Det blev några timmars jobb framför datorn innan jag plockade fram Karin Boyes ”Kallocain” som sängläsning.

Loading