Dagsarkiv: 25 augusti 2022

Grattis till Mats!

Bokjobb i garaget.

Började dagen med att ringa och gratta Mats Nilsson som fyller ett antal år i dag. Mats har betytt oerhört mycket för UFO-Sverige genom åren och det roliga är att han fortsätter att göra det. Redaktör för Rapport-Nytt och aktuell med en bok om sitt liv som jag hade nöjet att vara redaktör för. Nu ska han dessutom vara med på Salamässan och marknadsföra boken där.

Ett stort grattis till årfylleriet och boken, Mats!

Det andra jag gjorde var att läsa ett sms som ramlade in från den man som ringde mig i går och som hade sett något på himlen han inte förstod. Nu konstaterade han att jag hade haft rätt i min bedömning att det var stjärnan Capella han hade sett. Tog mitt råd om att hämta appen Sky View på allvar och lyckades sikta stjärnan också i går kväll. Så där var det lilla mysteriet löst och mannen var mycket tacksam för den hjälp han fått av mig och som de olika myndigheter han ringt inte kunnat ge honom.

”Spännande att en stjärna kan blinka i så olika färger. Så nu är min nyfikenhet stillad!”, skrev han bland annat.

Kom på att jag inte hade gått igenom Johnny Ljungs efterlämnade böcker, dem jag fick av hans bror Conny för några veckor sedan. Så jag gick ut i garaget och ägnade två timmar åt att gå igenom kassarna (som ni kan se här ovan) och sorterade ut de böcker som kan säljas och de som ska till AFU. Plus en del som jag kommer att sälja på andra håll för att det ska ge lite mer pengar till AFU.

Efter att ha ätit lunch framför ”Simpson’s” var det bara att ge sig av till bussen. Missade den första men kom iväg med nästa. På jobbet väntade ett möte i en skyddsombudsfråga mellan 15 och 15.30 men sedan var det bara att börja skriva för papperstidningen och nätet. Ukraina igen.

När jag var ute för att äta min Hoisinanka på Lilla Asien (där jag fick sitta utomhus eftersom det var fullt röj av ett gäng som hyrt in sig på resten av restaurangen) passade jag på att gå till Hemköp på vägen tillbaka till redaktionen. För att spana efter surströmming och helst något annat märke än Röda Ulven som vi redan har fem burkar av.

Fyndet!

Och tänk! Det fanns två burkar Oskars som jag omedelbart lade vantarna på. 75,95 styck var helt okej.

När min intervju med FOI:s Gudrun Persson publicerades på DN blev det snabbt väldigt läst vilket är roligt eftersom hon inte pratar med så många medier numera men var med mycket i SVT när kriget började. Intervjun blev bra och kommer i en något kortare version i papperstidningen i morgon.

Inte billigt.

Såg en fantastisk auktion på nätsajten Auctionet i dag. Där säljs gamla samlarbilder med fotbollsspelare. Och när jag tittade in på den auktionen var det ledande budet drygt 125.000 kronor. Wow! Och de var värderade till 5.000 kronor. Jag önskar att jag hade några sådana bilder hemma.

Klockan 01 var vi klara för i dag. Då bar det hemåt och med en av mina vanliga chaufförer. Det blev mycket prat och när jag kom hem blev det en stunds jobb med att besvara mejl och att läsa lite. I säng 02.45.

Loading