Dagsarkiv: 7 augusti 2022

Jobbar med Barcelona och funna 4-åringen

Vår veranda.

Anneli har förvandlat ett hörn av vår veranda till en mindre odling. En samling växter som lockar humlor och fjärilar som far i skytteltrafik för att undersöka vilka godsaker det kan finnas där.

Och verandan är platsen för våra luncher nu på sommaren. Det krävs riktigt dåligt väder innan vi drar oss inomhus. Så även i dag satt vi där och det var en bra bit över 20 grader när vi åt vår omelett.

Min dag inleddes med ett fortsatt arbete för att få ordning på mitt föredrag till Barcelona. Kortade det något och jobbade på med manuset. Skickade också en del texter till vännen Luis Gonzáles som fortsätter hjälpa mig med översättningar.

Bra läsning.

På vägen in läste jag ”De utvalda” av Roger Dackegård, Lova Eriksson och Mattias Andersson. En ungdomsbok med romantik och rymdtema. Lättläst men också medryckande för den som undrar hur det ska gå för Svea och Sydney och den Marsresa de unga rymdstudenterna hoppas få genomföra.

Som läsare får man inte låta sig störas av tekniska detaljer som känns fel, en handling som känns lätt verklighetsfrämmande och en enkelhet som – faktiskt inte blir så dum. Det finns mycket hjärta i denna första del i en serie som jag blivit nyfiken på.

När jag kom till jobbet visade det sig att min lilla artikel om det försvunna fyraåringen söder om Mien fortfarande var den mest lästa och hade fler än 160 000 sidvisningar som skulle bli 190 000 innan kvällen var slut. Detta trots att den låg en bit ner på sajten. Intresset var enormt. När jag frågade dagredaktören om de arbetade vidare på händelsen visade det sig att Johanna satt och skrev efter att ha fått några svar från mamman på sms.

Så då ringde jag några samtal och fick tag på de två brandmän som hade hittat fyraåringen och gjorde en intervju med dem och även den artikeln blev enormt läst. Det var tydligt att läsarna ville ha positiva nyheter mitt i allt krigselände.

Rätt mycket annat att göra i kväll också men mat blev det. Gick över bron till Pizzeria Lilla Essingen och plockade med mig en kebabrulle till mig och en pizza till Mia och så åt vi tillsammans på redaktionen.

Fokus, i vanlig ordning vid sidan av fyraåringen, stod Ukraina och där blev det en del artiklar skrivna. En ganska skrivintensiv kväll trots att det inte hände så mycket i världen. Men jag fick i alla fall kvällen att gå.

Fick också en inbjudan till en zoomintervju med danska Sufoi som vill intervjua mig om min senaste bok om några dagar och så ska jag skypa med en rysk ufointresserad på tisdag.

Till sist inträffade det en skjutning i Hässelby gård. Det blev en kort artikel men vid 01 bar det hemåt för att jobba vidare med en del ufomässigt, svara på mejl (hann inte med alla) och kopiera över en del viktiga filer till datorn. I säng 02.30.

Loading