Dagsarkiv: 27 september 2021

Rundringning och Dune på bio

På MOS med Ylva och Anneli.

Upp vid 08 och fortsatte rundringningsjobbet till samtliga på DN som jag och min skyddsombudskollega Hans är mitt uppe i. Nu har jag ringt över 100 personer men många återstår också på min lista. Precis som vid förra rundringningen för tt drygt halvår sedan är alla vi kontaktar väldigt glada över att vi hör av oss. Och vi får många bra synpunkter som vi kommer att ta med oss när det gäller hur arbetet ska bedrivas på redaktionen framledes.

Framåt 10.30 blev det paus för att spela badminton med Stefan, det var ju ett bra tag sedan nu. Och man skulle ju kunna tro att det borde gå bra med tanke på att jag tränat med Markus men se det gjorde det inte. Vann inte ett enda set varav det första var usel men de andra två hedersamma. Inte minst det andra som gick till 17–19.

Efter lunch hemma fortsatte jag att ringa hela eftermiddagen tills det blev dags för mig och Anneli att stråla samman med Ylva på Mall of Scandinavia där vi bänkade oss för att se ”Dune”, alltså filmen som bygger på Frank Herberts välkända böcker.

Frank Herberts bok kom 1965 men på svenska först i början av 1980-talet.

Filmen är lång, nästan 2,40, och visst kände jag vis oro för att det skulle bli ett upprepande av fiaskot från 1984. Men så blev det verkligen inte. Istället kunde vi njuta av en långsam, närmast poetisk, berättelse som tog sig tid att föra historien om familjerna Atreides och Harkonnens kamp och om Paul Atreides framväxt som den person som kanske ska bli en ny Messias.

Och det är en svensk med även i denna version, men istället för Max von Sydow får vi stifta bekantskap med en kraftigt överviktig Stellan Skarsgård som baron Harkonnen.

Att detta är den första av flera filmer framgick tydligt i början och jag måste säga att jag ser fram emot fortsättningen. Den första bådar gott.

Efter filmen köpte jag och Anneli med oss lite thaimat från Pong Express som vi åt hemma i köket.

Under kvällen publicerade DN.se mina tre artiklar om kvinnorna som räddades från Kabul av svenska specialstyrkor och diplomater samt mina intervjuer med utrikesministrarna Ann Linde (nuvarande) och Margot Wallström (föregående).

Afghankvinnorna
Ann Linde
Margot Wallström

Näst sist i kväll läste jag ut ”Armasjärvi” och skickade in min recension av denna den andra delen till BTJ. Bra läsning!

Bra klass!

Sängläsningen blev ett tecknat album av högsta klass: ”I huvudet på Sherlock Holmes” av Cyril Lieron och Benoit Dahan i svensk översättning av den flitige Björn Wahlberg. Och den visade sig vara en pärla, både genom sina underbara illustrationer och historien som berättades.

Detta är del 1 och en del 2 med upplösningen på den spännande gåtan, helt i Conan Doyle-stil, kommer alltså senare. Den ser jag fram emot!

Loading