Dagsarkiv: 4 september 2021

Jobb med UFO-Aktuellt och plommonfix

Anneli gör chutney

I dag omsattes en del av våra mängder av plommon till chutney genom Annelis försorg. Närmare 60 plommon hamnade i grytan men det finns massor fler som väntar på att processas.

Själv bistod jag med att räkna kärnorna (också viktigt för att fånga upp alla) och med att fortsätta tömma Markus rum så att vi kan tapetsera om där.

Efter att ha fixat med tvätten satte jag mig och skrev på en artikel till nästa nummer av UFO-Aktuellt medan Anneli löste ”Melodikrysset”. Lyssnade igenom en lång intervju jag gjorde med Lars Thörn tidigare i sommar och hann skriva klart det mesta, men inte allt. Det är ju 50 år sedan i år som Thörn tog sin ikoniska och starkt ifrågasatta bild vid Stora Spännberget utanför Skillingaryd.

Under förmiddagen ringde vår fältundersökare Håkan Fenander och berättade att han skulle posta en artikel som han lovat skicka mig. Jag sparar ju på papperskopior av artiklar också även om de kanske har publicerats på nätet. I alla fall så länge det handlar om forteanaämnen.

Vi hann prata om en del annat som händer inom UFO-Sverige också.

Eftersom jag vunnit några billiga frimärksauktioner på Tradera den senaste tiden satte jag mig i källaren och satte in de nya märkena i album också. En bra avkoppling som jag inte vill vara utan.

På väg in till jobbet fortsatte jag att läsa Kent Wernes ”Konspirationsfeber” som är mycket bra och intressant. Det jag lär mig från boken kommer jag att ha stor nytta av i mitt fortsatta arbete.

Under kvällen fortsatte jag skriva inför 11 september-dagen nästa helg men bevakade också Afghanistan och en del corona. Intervjuade Johan Giesecke kort för en artikel om covid-läget i USA.

Matpaus i form av pizza som Monica och Gustav hämtade på Ibolina.

Sedan bar det hem vid 01. Då hade jag haft tid att gå igenom rätt mycket gammal epost i inlådan och rensa där.

Hemma tog jag ner tvätten och så tog jag hand om ett femtiotal frimärken som jag lagt i blöt innan jag åkte i eftermiddags. Jag brukar lägga dem i press mellan bakplåtspapper vilket funkar bra men inte är helt optimalt. Så där söker jag en bättre lösning.

I vilket fall ligger de där nu och kommer att gå att ta om hand i morgon. I säng 02.30.

Chutneyn burkad och klar.
Markus rum blir allt tommare.

Loading