Dagsarkiv: 17 september 2021

Intervjuar utrikesministern

Undertecknad intervjuar Ann Linde på UD.

Vaknade lite sent eftersom jag lyckats somna om så när jag tittade på klockan hade den redan blivit 09.15 och jag fick skynda mig för att hinna till Markus och plocka upp honom, vi hade ju badmintontid till 10 i Komethallen. Och som alltid var det skönt att rusa runt en stund och väldigt kul att träffa Markus förstås!

Nu lyckades han tvåla till mig ordentligt i dag och jag fick nöja mig med att ha spelat några riktigt bra bollar. Men så kan det bli efter ett tufft arbetspass med långa dagar och lite sömn.

På vägen hem plockade vi upp mat på Skälby Pizzeria men själv hann jag inte äta någon lunch eftersom jag hade en avtalad tid på Utrikesdepartementet vid Gustav Adolfs Torg där jag bland annat skulle intervjua ministern, Ann Linde, innan hon och statsministern tog planet till New York och ett FN-möte.

Jag intervjuar en av kvinnorna.

Eftersom jag och fotografen Amir skulle göra både artikel och teve så tog det hela ett par timmar med en rad intervjuer och mycket filmande. Exakt vad det hela handlar om får jag återkomma till då jag hunnit skriva klart artikeln. (Nu [27/9] kan det sägas: Vi gjorde ett större reportage om de afghanska flickor och kvinnor som Sverige räddade från Kabul i samband med evakueringarna därifrån – läs mer här.)

Amir skötte om filmandet men jag stod för b-fotot, om man får kalla det så, så när jag kommit hem skickade jag över mina filmklipp till honom. Det var bara det att ett var så stort att jag fick ta ett dagspass för 40 kronor på Sprend Pro för att få iväg den.

Ronny Hårds tavla.

Hemma igen, efter att ha kört hem Amir, blev det en kebabrulle från pizzerian även för mig. Och en tur till posten för att hämta ett paket från konstnären Ronny Hård som skickat mig en riktigt fin tavla som han målat. Ett stort tack! Ni kan se den här ovan.

Pratade med vännen Bengtåke på Västkusten som nu hade skaffat lite mer information om bilden på linsmolnen han ringde om i går. Alltid viktigt att få när, var och hur då det gäller allt sådant. Nu hade han fixat det.

Under kvällen upptäckte jag en ordentlig fadäs då jag hade skrivit fel i almanackan om helgens Warp Space Summit i Linköping i helgen. Jag hade tydligt skrivit in lördag i almanackan men när jag tittade på biljetten så stod det söndag! Alltså samma dag som UFO-Sverige ska ha styrelsemöte där den kommande fältundersökarkursen är et av huvudnumren.

Dessutom hade Anneli bokat hotell i Norrköping (där vi hade ett par innestående hotellnätter) natten mellan lördag och söndag. Nu blev det några hastiga samtal och mejl till folk i styrelsen och till slut hade vi flyttat mötet en vecka. Det tackar jag för.

Sedan blev det paus men först sedan Stefan Löfvens pressis ringt och skickat över en sak.

Kvällens film blev i alla fall ”Två påvar” som handlade om påven Franciskus väg till stolen. Mycket bra film med många intressanta samtal mellan Anthony Hopkins (Benedictus XVI) och Jonathan Pryce (Franciskus) som håller hjärnan igång samtidigt som filmen är rolig. Finns på Netflix och rekommenderas.

Under dagen höll Anneli och hennes syskon ett zoommöte med Raili och en av hennes sköterskor som jag bara hann titta in i som hastigast och säga hej. Men mötet gick riktigt bra och Raili var glad att ”träffa” sin barn digitalt. Premiär som gav mersmak sa både Lena och Anneli efteråt.

Innan klockan blev midnatt var jag i säng med en bok.

Loading