Dagsarkiv: 21 september 2021

Podd om sekter, DN-middag och rundringning

Soraya Hashim och undertecknad i studion.

Upp vid 08 för att jobba en del med UFO-Aktuellt (som jag verkligen borde bli klar med snart) innan jag åkte in till Massamedia på Hantverkargatan för att göra ännu en podd i serien ”Sekter”. Och nu med Soraya Hashim som programledare istället för Alex Letic som jag gjort de fem tidigare poddarna med. Men Alex jobbar numera på SVT och kan inte jobba åt andra mediebolag numera.

Det var verkligen som att komma hem! Studion känns verkligen hemtam liksom mötet med producenterna och snart också med proffsiga Soraya som inte bara hade en väldigt bra radioröst utan också var lika duktig när det gällde att sköta programmet som Alex var.

Avsnittet handlade om en av de mindre kända sekterna, 1920-talssekten ”De 11 stora”, som existerade i Kalifornien under några år. En bisarr sekt där flera personer försvann under mystiska omständigheter och sannolikt dog under sin tid i sekten.

Det blev en timmes bra och rolig (och allvarlig) genomgång av sektens historia och när vi skildes åt strax efter 12 var alla inblandade nöjda och några omtagningar behövdes inte.

Johan och jag utanför lunchrestaurangen.

Utanför dörren väntade Johan som jag ringt och frågat om han ville äta lunch med mig. Johan bor. bara runt hörnet från studion och nu föreslog han att vi skulle gå på Lilla Grisen några meter upp i backen.

Riktigt kul att ses igen eftersom det var riktigt längesedan. Och Lilla Grisen visade sig vara en väldigt bra restaurang med Wallenbergare med potatismos som var absolut toppen. Dessutom fick vi båda backa och hämta var sin Wallenbergare till. Bara det!

Vi satt inte där så länge eftersom jag var tvungen att gå till DN och fortsätta ringa folk. Så jag intog mötesrummet ”Tingsten” och började ringa runt plus att jag plockade in så många jag kunde av de som jobbade på plats.

Klockan 17 slog jag igen locket på den bärbara och så gick jag och Anna Kallenberg till Rålis och Boulebar där en del av DN.se-gänget skulle träffas och äta middag. Tolv personer blev vi och tre timmars mat och prat blev det. Maten var okej men entrecôten var fullständigt genomstekt utan minsta smak kvar.

Nu var det ändå kul att ses så här efter jobbet och alla hade en riktigt bra kväll. Det var ett bra tag sedan som DN ordnade något sådant här för oss och det gav verkligen mersmak. Vi satt ”utomhus” vilket innebar att det var lite svalt men mikrovärmen i taket fixade ändå så att det gick bra.

Ett glatt DN.se-gäng.

Innan jag åkte hem gick jag upp på redaktionen och intervjuade ytterligare några för vår enkät men framåt 21.30 var jag i alla fall hemma och kunde sätta mig i soffan och gå igenom posten tillsammans med Anneli. En hel del var lite roliga frimärkena jag köpt på Tradera.

Efter 23 var jag i säng med en bok.

Loading