Dagsarkiv: 23 september 2021

UFO-Aktuellt klar och tandläkarbesök

Markus på besök.

Vaknade före 08 vilket var i tidigaste laget men gick i alla fall upp och satte mig och läste korrektur på UFO-Aktuellt. Något som Stefan brukar göra men eftersom han är på semester så fick jag ta det själv. Tog nästan två timmar men så hittade jag också en hel del att fixa till, allt från saknade ramar på bilder till missade bokstäver i ord.

Därefter var det bara att skicka iväg den färdiga tidningen till Håkan E som nu ska lägga in en annons och slå ihop den svenska delen med den norska, sedan är tidningen äntligen klar.

Satte mig och ringde till några DN-kollegor till innan jag tog bilen in till stan och tandläkaren för att fixa min trasiga lagning som jag bet sönder förra veckan. Regnigt och trist. Men lagningen gick på tjugo minuter och kostade 1.300 kronor vilket inte är så kul.

På vägen hem åt jag en grillad special med gurkmajonnäs på Daisys vilket kände lagom utmanande för en ny lagning. Fyllde på med några mackor hemma medan jag gick igenom posten som bland annat innehöll ett brev med foton från en dam i USA som tagit en underbar bild på en blodröd sol, skapad av partiklar från de bränder som rasade i USA tidigare i år.

Brev från USA.

Brevet hade varit på väg sedan den 25 augusti och man undrar varför det ska ta så väldigt lång tid.

Fick ett samtal från en man som jag gjort affärer med på Tradera, som undrade om jag verkligen hade betalat de frimärken han hade skickat mig. Och det hade jag inte! Kollade mina transaktioner och såg att jag hade missat det. Ringde upp honom och förklarade och det var inga problem. Mannen var till och med så vänlig att han sänkte priset ordentligt och lät mig betala betydligt mindre än vad jag hade räknat med. Snällt!

Under dagen fick jag telefon från en man i Grythyttan som också hade mejlat mig. Han ville berätta om en ufoobservation, hade han skrivit. Det visade sig att han hade intervjuat ett vittne någon gång på 80-talet och spelat in berättelsen. Han mejlade över intervjun som jag lyssnade på.

Enligt vittnet hade han och hans son den 17 januari 1976 sett ett mycket ljusstarkt föremål som hängde på himlen när de var på väg i bil utanför Hällefors. De steg ur bilen och stod och tittade på det ljusstarka objektet en bra stund när det plötsligt minskade kraftigt i ljusstyrka och då visade sig vara en slags farkost med kabinfönster.

Denna farkost stack iväg med en otrolig hastighet, berättade vittnet. Jag blev lite nyfiken och ringde upp sonen vars nummer jag fått av mannen som mejlade och han kunde styrka hela händelseförloppet.

Det finns hur många berättelser som helst där ute.

Framåt kvällen hjälptes jag och Anneli åt att laga mat och när hon kom tillbaka efter att ha träffat Ylva och hämtat Markus så stekte jag några fina entrecôter till oss och så blev det lite torsdagsfest. Smörstekta kantareller blev grädden på moset. Markus skulle egentligen ha stannat för att låna bilen för en tävling i morgon men den blev inte av så han tog bussen hem och vi kikade på ”Ett fall för Vera”.

På lördag.

Eftersom jag ska hålla ett kortare föredrag för Tycho Brahe-observatoriet under Astronomins dag och natt (ADON) lördagen den 25 september har jag jobbat lite med min power point. Jag kommer att berätta om den amerikanska uforapporten, bland annat.

Ni kommer att kunna se det och andra föredrag här på Youtube på lördag.

Framåt midnatt blev det sängen med en ny bok (”Armasjärvi”) från Bibliotekstjänst som jag ska recensera.

Loading