Dagsarkiv: 6 september 2021

Bolidrapport och IS-kvinnor

I dag skulle två grupper hantverkare komma för att fixa lite olika saker här hemma, men som så ofta när det gäller den här yrkeskategorin så blev det inte riktigt så. Ena gruppen, som skulle ha kollat vattenskadorna, kunde plötsligt inte komma i dag utan i morgon.

Däremot kom de som skulle byta lås i vår krånglande verandadörr och fixade det samt bytte pinne till persiennen i fönstret i vårt sovrum. Hälften gjort i alla fall.

Nu fick jag i alla fall tid över att jobba med UFO-Aktuellt och sedan också att ta bilen till Skälby livs för att hämta paketet från Safe Album med nya insticksfickor.

Under dagen fick jag ett samtal från en kvinna som varit ute och kört bil i jobbet klockan 03.40 natten mot i dag (6/9). Intill sig hade hon en kollega och de var på väg längs länsväg 151 från Värnamo mot Vällersten då de fick se ett grönt avlångt ljusfenomen som kom från väster och gick mot öster. Mycket tyder på att det var en bolid (ett större stjärnfall) som sågs.

Eftersom Anneli var på jobbet åt jag lunch själv framför ett avsnitt ”Seinfeld”. Rester från i går.

Jag har också ägnat en stund åt att planera onsdagens och torsdagens resa till Göteborg. Bland annat ringde jag en kvinna i Kvänum som har en del material till AFU som jag nu tänker plocka upp och Peter på Böckernas hus eftersom jag tänkte stanna till där och lämna ännu fler böcker.

Sedan blir det ett stopp i Falköping för att hämta en skiva och en del saker som vi ska sälja genom UFO-Sveriges butik och två möten i Göteborg där jag bland annat ska intervjua en forskare. Det gäller att ta vara på tiden när jag ändå är ute och rullar.

Ringde upp en person som jag ville göra en längre intervju med och personen tackade ja. Så den kommer att genomföras i början av nästa vecka.

Jobbfokus blev de svenska IS-kvinnornas ankomst till Arlanda som jag hade huvudansvaret att bevaka. Där hade DN två fotografer och en reporter på plats och jag som ringde UD, polisen och ministrar. Vi var snabba med både bilder och text och när jag också fick en intervju med inrikesminister Mikael Damberg så hade vi fått ihop det vi behövde.

I dag satt vår kommande nye livechef på natten intill Christian och lärde upp sig. Daniel Berg kommer från TT och har jobbat med vår Niklas. Och Daniel verkar bli en bra person att ha och göra med. Kändes klockrent direkt.

Hann aldrig gå ut och hämta mat i dag så det fick Björn göra åt mig. Åt snabbt mellan upplagorna. Hem vid 01 för att ta ned tvätten och fixa en del annat. Kom i säng 02.30 men somnade nog inte förrän 03.

Loading