Dagsarkiv: 2 september 2021

Föredragsskrivande och UFO-Aktuellt

Några av de omkring 40 serietidningar med ufomotiv som jag nu skänker till AFU.

I dag var det dags att dra igång redigerandet och skrivandet av nästa nummer av UFO-Aktuellt. Tre sidor blev hyfsat klara men jag väntar på rätt mycket material fortfarande och ska också skriva en del själv som ännu inte är klart.

Satte mig också och skrev klart mitt föredrag som jag ska hålla för en förening i Göteborg på onsdag. Då tar jag bilen ned och stannar nog till på Böckernas hus för att lämna lite böcker till då jag ändå är på väg.

Eftersom jag inte vill åka långa sträckor utan att ta vara på möjligheten att träffa folk slog jag en signal till Adrian Parker, professor i psykologi vid Göteborgs universitet, som sedan länge lovat att skänka en del böcker till AFU. Adrian är en god vän och det ska bli roligt att träffa honom eftersom det var ett tag sedan.

Adrian berättade också att han blivit vald till ordförande för anrika Society for Psychical Research. Inte illa. Jag ska försöka intervjua honom om detta.

Ringde även en kvinna som har en del spännande material som AFU också vill bevara så vi ska ses i Göteborg på torsdag.

Pratade också med Lu Ejvegård igen för att kolla om hon hade några av senare års Värld och vetande kvar, och det trodde hon. Till mig överraskning berättade hon också att det fanns ännu mer böcker och papper i ett garage. Så det blir till att åka ned en vända till framöver.

Under dagen har jag fortsatt att sy ihop novembers grabbträff i Mariestad. Och nu verkar den vara på gång på allvar. Olle, Kjell, Per-Åke, Bosse, Stefan, Timo, Gunnar och Erlandsson är redan klara. Det ser ut att bli en bra träff.

Under dagen fick jag också en ny inbjudan till den 2020 inställda konferensen som arrangeras av Rice university i Houston, Archives of the Impossible Conference. Nu blir den alltså av i början av mars 2022 och det ska bli riktigt kul att få en möjlighet att presentera AFU för en amerikansk, akademisk publik. Det finns så mycket att berätta om!

Framåt kvällen lagade vi risotto på Annelis Karljohansvamp tillsammans och den blev riktigt smarrig! Då hade jag fortsatt att tömma Markus rum som nu är tomt på allt som var löst.

När vi handlade senast upptäckte jag varför jag missat Puckoflaskorna de senaste turerna till Coop. Svar: De fanns helt enkelt inte kvar utan var utbytta mot tetraförpackningar. Och jag kan inte rekommendera dem. Av någon anledning (kanske psykologisk, kanske verklig) smakar den varianten inte alls lika bra. Rätt besviken.

Har tagit en frimärkspaus också och satt in ett stort antal lokalpostfrimärken från Göteborg i fickor. Lokalposten från de tidiga åren är så snygga, det är också en orsak till att jag samlar på dem.

När vi bänkade oss framför teven för att titta på Sverige mot Spanien i VM-kvalet så måste jag erkänna att jag nog inte hade så höga förhoppningar. Oavgjort kändes som en seger. Men så gick Sverige och vann och det efter att ha vågat anfalla och satsat framåt hela matchen. Spanien ägde ju bollen säkert 80 procent av tiden, men det var bara att räkna med, och Sverige fick kämpa hårt för att vinna den.

Det var oerhört bra gjort att vinna med 2–1. Och spännande!

Sist på kvällen gick jag igenom en bunt med serietidningar med ufoinslag som jag sparat på men nu kommer att donera till AFU. Där finns redan ett antal sådana tidningar men jag är rätt säker på att jag kommer att kunna plugga en del hål.

I säng vid 00.30. Men tänk, att Abba skulle ge ut en ny platta!

Loading