Dagsarkiv: 1 september 2021

Mariestad, Tidan, Raili och hem via Örebro

Fika utanför Böckernas hus.

Strax före 08 bar det iväg mot Böckernas hus i Tidan med 43 kassar böcker i den välfyllda bilen. Jag hade faktiskt plats för fem till men valde att låta fjädringen överleva istället för att fresta på den ännu mer.

Fint väder hela vägen till Tidan där Peter mötte upp och vi kånkade in alla bokkassarna som nu ska förvandlas till inkomst för AFU. Jag gick runt en sväng och hittade en bok om tomtar som jag inte hade och ett par Radio och television som hade rymdtema.

Radio och television om de kommande satelliterna.

Den ena kan ni se här och den här från 1956, alltså året innan Sputnik 1 sköts upp. Precis den typ av rymdnostalgi som jag älskar och samlar på. Den andra handlade om solfläckar och hur de stör radiosändningar.

Medan vi bar strömmade det till lite kunder och som vanligt trodde flera av dem att jag jobbade där så jag fick frågor om både det ena och det andra. De flesta gick det bra att svara på, jag känner ju Peters samling böcker rätt väl.

Efter en stund kom Marie-Louise som hade bakat en fantastiskt god kaka och så satte vi oss utanför ingången och lät oss väl smaka. Ni kan se oss högst upp i bloggen.

Vid torget.

Nu var det faktiskt inte Tidan som var vårt egentligen mål för resan utan efter att ha ätit en glass (Klings givetvis) på Nya torget, vandrade vi till Berta Petterssons hus för ett möte med mäklaren som sålt Railis lägenhet och det äldre par som köpt den. Anneli, som har fullmakt, skrev under handlingarna och så bytte lägenheten ägare.

Innan vi fick hasta iväg till Ullerås för att träffa Raili blev det ett inköp av var sin burgare på Burger King i Haggårdskorset.

Lena, Anneli och Raili.

Raili hade det i alla fall bra i sitt nya boende och hon har personer omkring sig så snart hon vill. Och när vi kom blev hon jätteglad och efter en stund fick hon även träffa sin andra dotter, Lena. Tillsammans hjälptes vi åt med lite småsaker som att byta en kontakt till en lampa och att märka hennes kläder. Vi hann också prata en stund med föreståndaren som kom in.

Vid 17-tiden lämnade vi Mariestad för Örebro där det blev ett timslångt stopp hos Claes och Åsa som hade besök av vänner från Luleå. Varma mackor blev perfekt!

På vägen upp ringde jag runt till fem personer i det gamla grabbgänget från Mariestadstiden eftersom Olle tagit initiativet till att åter försöka få till stånd en grabbträff. Vi har ju som alla andra ställt in och ställt in de senaste ett och ett halvt åren. Men nu rullar bollen och jag föreslog en träff den 13 november vilket verkar passa alla så här långt.

Det ska bli riktigt kul att se gänget igen. Våra rötter går ju hur långt bak som helst och några av killarna gick jag i lekskolan med och våra grabbträffar har vi hållit igång i rätt många år nu. De började när vi träffades på begravningen av en av oss, Christer, som inte orkat med hemkomsten och de minnen som plågade honom sedan han arbetat för det svenska försvaret i Afghanistan. Det är till hans minne vi ses.

Hemma hade jag ett antal mejl att ta hand om, bland annat några från ufologer i USA och Spanien som ville veta mer om hur AFU fungerar, hur vi håller igång verksamheten och vilka framtidsplaner vi har. Så jag skrev ihop ett svar till dem där jag målade upp vårt sätt att verka och vad vi vill med det.

Och så skänkte jag en slant till en insamling som en kamrat till mig, Sidney Tre, just startat för att kunna resa och träffa sin biologiska mamma innan hon går bort. Hans mamma är svårt sjuk och bor i Sydamerika. Jag hoppas att Sidney får ihop till sin biljett.

Framåt midnatt hjälpte jag en UFO-Sverigemedlem som ville köpa ett par böcker också. Nu är de packade och klara att postas i morgon eller på fredag. Medlemmen skickade dessutom in 110 kronor extra som nu går till AFU.

Peter Wadegård framför sitt antikvariat.

Loading