månadsarkiv: augusti 2021

Möte på Söder och ny sida om AFU

Möte om AFU på Söder.

Eftersom jag insåg att väldigt många inte har en aning om hur stort FU verkligen är så skapade jag en ny sida med information om arkivet under förmiddagen. Ni kan se den här men den ligger också klickbar under ”AFU”-rubriken på min bloggs förstasida.

Jag tror att AFU behöver synas mycket mer än vi gör, både i Sverige och internationellt. Det görs så väldigt mycket kvalitetsarbete på arkivet varje dag som vi är för dåliga att berätta om. Den nya sidan är ett litet försök att göra detta även om filmerna inte alltid är helt uppdaterade.

Har fått en del reaktioner från personer som läste min blogg från i går under dagen. Alltså den delen som handlade om hur vaccinet skulle göra dig magnetisk… Givetvis rena rama rappakaljan men det finns alltså folk som tror på sådant. En av dem som skrev till mig skriver:

”Tog av mig skjortan ikväll och fäste en kniv och en gaffel på mitt bröst utan problem.Jag har gjort det för flera år sedan och ville testa ännu en gång. Det handlar inte om magnetism utan om att du kan sätta fast hur många skedar, knivar och gafflar på ditt bröst utan att de faller av.”

Det är givetvis så det ska gå till – testa! Inte för att det hjälper de troende men det hjälper oss andra att förstå.

Det blev lunch i form av lite rester och en Gorby innan jag satte mig i bilen och körde in till Söder för ett möte med Martin Widmark (författare till böckerna om LasseMajas detektivbyrå med flera), Ivar Ekman (reporter och producent på ”Konflikt” i P1), Sarah Sheppard (författare till diverse barnböcker om okända saker som”Mystiska platser & Olösta mysterier” som kom tidigare i år), Erik Fichtelius (journalist som ni säkert minns från otaliga SVT-produktioner) och konstnären Shora Dehnavi.

Vi satt och spånade i två och en halv timma och det kom fram en hel del bra tankar och en fin kontakt som jag ska försöka att ta vara på.

Vi hann också prata lite om vad vi själva gjorde och det var också intressant och kul för mig att höra. Jag har träffat Erik Fichtelius en gång tidigare då han filmade vår riksstämma i Göteborg för många år sedan, Ivar Ekman var inblandad i ”Konflikt”-inslaget där jag hjälpte dem med att få tag på ufovittnen och Sarah Sheppard berättade att hennes bror startade en grupp som hette UFO-Patrullen ungefär samtidigt som vi startade ufo.se och att vi då faktiskt hade länkat till dem! Kul.

Sarah berättade också att hon allt som oftast stötte på saker som jag hade skrivit när hon gjorde research för sina böcker. Känns bra att kunna vara en informationskälla som kan hjälpa andra.

I dag har Crazy Pictures börjat filma de första scenerna i ”UFO Sweden”-filmen. Något som Moviezine uppmärksammade i ett reportage. Men också Anders på AFU märkte av det då en medlem av filmteamet ringde och snabbt vile låna en ordförandeklubba ur våra samlingar. Viktig för någon scen.

När jag kom hem vände vi i princip direkt för att jag och Anneli skulle åka och veckohandla på Coop i Vinsta. På vägen hem plockade jag upp ett paket från Malmö och som jag köpt på frimärksauktionen för någon vecka sedan.

Det fanns mycket kul i paketet som dock tog sin lilla stund att hämta eftersom Malmöfirman hade skickat det till ett postombud på Coop vid Björnboda torg som ligger rätt långt från där vi bor och jag bara förutsatte att det Coop som jag slarvigt läst i mobilen var vårt vanliga i Barkarby. Men där fattade de galoppen och påpekade att jag hade åkte fel.

Här fanns i alla fall en del fina lokalfrimärken (Malmö, Göteborg och Helsingborg), ett fyrtiotal förfilatelikuvert (alltså brev avsända före 1855 innan frimärken kom) och en hel del spännande rymdgrejor. Rymdsakerna var mest överraskande så jag i min enfald (och utifrån beskrivningen på auktionssajten) trott att det rörde sig om en bunt propagandavykort från Ryssland. Men det var alltså små fina helsaker med snygga framsidor och frimärken inuti.

Inte nog med det. Två av helsakerna innehöll en serie vykort där den ryske kosmonauten Aleksej Leonov stått för motiven och där han själv signerat det hela längst bak. Två originalsignaturer från Leonov går löst på allt från 500 till drygt 1.000 kronor styck. Så där fick jag halva auktionsinropen betalda.

Under dagen var jag i kontakt med DN:s chefredaktör om en arbetsmiljöfråga som jag fått honom engagerad i, så nu ska han resa till Malmö för att se på problemet med egna ögon.

Markus kom hem en sväng efter jobbet för att äta (revbensspjäll och potatisgratäng) och för att jag skulle köra honom och två kassar plus hans golfklubbor till lägenheten efteråt. Så det gjorde jag. Markus trivs fint i sin lägenhet men vi måste hjälpa honom med mörkare gardiner, sa han.

Tillbaka hemma packade jag och Anneli bilen till bristningsgränsen med böcker eftersom vi ska till Tidan och Böckernas hus i morgon.

Efter lite jobb vid datorn och fix med tvätt och frimärken var jag i säng efter 01.

Lite rymdhelsaker som innehöll ryska frimärken.
Två gånger Aleksej Leonovs namnteckning.
En liten del av lokalposten jag köpte.

Loading