Dagsarkiv: 5 september 2021

Plommonstädning och UFO-Aktuellt

Städat och fint.

I dag fortsatte jag jobba med min artikel om Lars Thörn för nästa nummer av UFO-Aktuellt. Nu ska den bara läsas igenom en sista gång innan jag lägger in den på sidorna. Eftersom jag har tillgång till ett mycket bra bildmaterial kommer det att bli svårt att välja när den väl ska illustreras.

Lars Thörns berömda bild från Stora Spännberget utanför Skillingaryd är väl värd att diskutera. Många menar att den här en bluff medan andra vill tro på Thörn. Något säkert svar har vi inte så det blir till läsarna att väga de olika bevisen mot varandra. Hela historien kommer alltså i UFO-Aktuellt nummer 3.

Efter att vi lagat lunch som blev blodpudding med stekt fläsk och vita bönor, gav vi oss ut i trädgården och tog hand om den kraschade grenen till vårt plommonträd. Mycket sågande blev det eftersom allt skulle ner i sopsäckar för att kunna köras till tippen – vilket Anneli fick göra.

Det låg massor av plommon på gräset också och vi fick ösa upp dem med en skyffel. Men först hade vi plockat ned en försvarlig hög som jag tog med mig till jobbet och så hade Anneli besök av en arbetskamrat som fick plocka så mycket hon ville.

Under dagen har jag också börjat skriva på en bokrecension för UFO-Aktuellt som också ska vara med i min ständigt växande bibliografi över allt som tar upp ufo på ett faktamässigt sätt på svenska.

När jag kom till jobbet hade mina arbetskamrater börjat arbeta med nyheten om att tre svenska medborgare som rest för att delta i terrorgruppens IS aktiviteter är på väg till Sverige och sannolikt kommer att landa strax före 17 i morgon. Jag fick i uppgift att ta detta vidare och ringde några samtal.

Har också jobbat vidare med Afghanistanbevakningen samt en större brand på en skandaltyngd soptipp i Borkyrka där jag intervjuade flera boende som länge kämpat för att få kommunen att ta sitt ansvar när det gäller tipparna – det är två.

Söndag innebär att utbudet där vi kan hitta något vettigt att äta inte är särskilt stort. Till och med Nyhetsgrillen hade stängt tidigt. Så det blev till att vandra ned till Hemköp och sondera terrängen.

Blandad kost till middag.

Vad det blev kan ni se här ovan. Men! Jag hittade också en burk Mannerströms surströmming som jag slog till på eftersom den saknades i vårt utbud till fredagens surströmmingsskiva hemma hos oss. 139 kronor kostade den men många har talat väl om Mannerströms också i år så det är den nog värd.

Det blev en ganska lugn söndag där jag fick tid att skriva i hop en lång artikel, byggd på en del material jag samlat in tidigare, med svar på en rad konspirationsteorier rörande 11 september-attackerna. Ni kan läsa den här.

Under kvällen fick jag kontakt med en journalist och författare som jag tidigare har haft kontakt med, Thomas Nilsson. Thomas hade köpt den nya upplagan av ”Mötet i gläntan” som han nu läst och var mycket nöjd med: ”Den boken är verkligen den definitiva boken om Pollenkungen och den bästa som skrivits om UFO i Sverige. Mkt trevlig och spännande läsning”, skrev han i ett mejl till mig.

Nu ska ni veta att Thomas själv är en väldigt duktig författare och han har lyckats fånga sina läsare som verkar älska det han skriver. Läs gärna omdömena här.

Sålde lite frimärken till min arbetskamrat Mats under kvällen så där blev det ännu ett litet tillskott till min AFU-insamling. Jag säljer lite smått då och då som i slutändan hjälper till att betala en del transporter och annat som ska till arkivet.

När kvällen tog slut var klockan 01 och så bar det hem för att hänga tvätt, stoppa i en ny maskin och sitta en stund vid datorn. I säng 02.30.

Många plommon var det.
Det fanns en hel del att såga.

Loading