Dagsarkiv: 18 september 2021

Nyköping och Norrköping

Ny lokal för AFU – nummer 15.

I dag fick jag och Anneli en tur i AFU:s nya lokal, nummer 15, av Anders och Barbro. Tomt just nu men snart ska den målas. Och förhoppningsvis snart också inredas med ett stort system med rullhyllor om allt funkar.

Det är inte billigt att köpa hyllor, även om de är begagnade kostar det närmare 100.000 kronor så jag startade en första liten insamling på Facebook i kväll. Under tre timmar fram till midnatt kom det in 3.400 kronor och det är en bra start. Särskilt roligt var det att Philip Mantle i England var med och gav. Men tack till alla så här långt. Hoppas det bir fler som fyller på i morgon.

Röstat har vi,

Innan jag och Anneli tog bilen söder ut åkte vi till Barkarby och förtidsröstade i kyrkovalet. En stilla ström med röstare förutom vi två.

Visserligen är ingen av oss kyrklig eller religiös men det kändes ändå rätt att engagera oss åtminstone lite i valet.

Mat på Oliver Twist.

På vägen ner till Norrköping stannade vi till hos Carl-Anton och Britt-Marie i Nyköping för fika och lite prat. God äppelkaka! Och trevligt prat! Carl-Anton hade fixat en del böcker åt mig plus en del annat och sedan diskuterade vi hur vi ska kunna få in mer pengar till arkivet.

När det blev kväll efter besöket på AFU hade vi checkat in på Hotell Centric på Gamla Rådstugatan. Ett rum vi hade betalat för redan 2020 inför UFO-Sveriges 50-årsjubileum – som blev inställt på grund av pandemin. Men rummet gick inte att avboka så nu tog vi chansen. Stort och bra var det.

Egentligen hade vi tänkt gå ut och äta på ett lite finare ställe men det visade sig att det var fullt och den bokning vi trodde att vi hade var bara en köplats. Och nästa vi ringde till var också fullbokade. Tydligen var hela Norrköping ute och åt just i kväll.

Så det fick bli Oliver Twist på Hospitalsgatan några kvarter bort, vilket visade sig gå minst lika bra.

Det var inte mycket folk på restaurangen, knappt halvfullt, och vi fick ett eget bord för åtta. Och maten var riktigt bra. Anneli tog en Brooklyn på fat och jag en Guinness innan vi tog in var sin planka, jag en oxfilé och Anneli en vegetarisk variant. Gott och min oxfilé var precis så ”rare” som jag hade velat ha den.

Mycket lyckat. Och hemifrån fick vi bilder från Markus som åkt hem till oss tillsammans med kompisen Erik och fixat tacos.

Själva softade vi i sängen och tittade på ”Good Will Hunting” som var riktigt bra. Måste erkänna att vi både glömt det mesta trots att vi hade sett den för länge sedan. Värd sin Oscar.

Mejlade Avi Loeb det sista jag gjorde och fick svar på mindre än tre minuter. I morgon ska jag lyssna på honom när han håller föredrag ”i Linköping”. Alltså jag är där (och en massa andra) medan han är med via nätet.

00.30 blev det sängen.

Loading