Dagsarkiv: 29 september 2021

Bra artikel om AFU och DN-jobb

Nyanländ.

För en tid sedan besökte en journalist från Dagens Industri AFU och intervjuade Anders Liljegren och nu finns artikeln att läsa på nätet. Di, som de förkortar sig, har en annan läsekrets än vanliga dagstidningar och det är aldrig fel att personer som arbetar med finans och ekonomi eller företag får en inblick i AFU:s verksamhet, och antagligen också för första gången får höra talas om arkivet.

Bra att Anders tar upp arkivets betydelse för forskningen och för att bevara historiskt material och att han även trycker på de svårigheter som alla arkiv har när det gäller att locka sponsorer eller när det gäller att få bidrag till sin verksamhet. För vi som jobbar med allt detta tycker att vi gör en kulturgärning som måste vårdas och tas om hand på ett så bra sätt som möjligt.

Själv var jag uppe tidigt för att fortsätta ringa runt till en massa DN-medarbetare och när dagen var slut hade jag nått omkring 130 under de dagar jag ringt. Har fått in många bra synpunkter och efter att ha pratat med vår chefredaktör Peter Wolodarski under dagen så bestämdes det att vi ska prata mer i morgon.

Under dagen fick jag ett stort paket med en tjock bok på posten. Det visade sig vara John Garpikes 629 sidor tjocka framtidsroman ”Fjäder från en katt” med en trevlig dedikation och ett brev från författaren själv som egentligen heter Johan Norling. Kul! Nu kommer jag inte att hinna börja läsa den förrän efter fältundersökarkursen men då ska det blir spännande att sätta tänderna i den. Tack till Johan A som kopplade samman oss!

Fick även ett antal kuvert med vunna Traderaauktioner med frimärken från Sverige, Borneo och Luxemburg.

Under dagen har jag också fortsatt jobba med föredragen till den kommande kursen och bland annat försökt att få ordning på alla power pointar som nu ska visas som Apples Keynoteprogram istället eftersom min bärbara DN-dator bara har det. Det tog en stund för mig att reda ut hur programmet fungerade men nu tror jag att jag har koll!

Vid 15-tiden satte jag mig i bilen och körde in till jobbet för att sitta
med på ett möte som gällde en medarbetare på en av våra avdelningar. Med var
också avdelningschefen, den hr-ansvariga och min kollega Anders Forsström som
är ordförande i fackstyrelsen.

Det blev ett 90 minuter långt möte som alla var nöjda med
vilket kändes skönt. Sedan satte jag och Anders oss och pratade en stund till
med medarbetaren efteråt. Det känns bra när sådana här svåra frågor tar sig
några steg framåt.

Hemma hade Anneli fixat maten så det var bara att slå sig ned vid bordet. Lammkorv med potatismos och bröd, inte dumt. Kall mjölk till det givetvis!

Den amerikanska raketen.

Under kvällen fick jag okej av en man som filmat raketen som placerade Landsat 9 i bana runt jorden, när den passerade Sverige den 27 september klockan 23.13, att använda hans film i utbildningssyfte och i UFO-Sveriges misstolkningsmanual. Mycket bra! Ni kan se en ruta ur filmen här ovan. Raketen sköts upp från Vandenbergbasen i västra USA och det var under dess första varv runt jorden som den gick att se i Sverige.

Efter en stund framför vår serie satte jag mig och jobbade vidare med min och Hans rapport som vi ska dra för några ur redaktionsledningen i morgon. Framåt 00.45 var det dags att stänga av.

Loading