Dagsarkiv: 8 januari 2022

Punktering och The Lamp

Ghafar fixar däcket.

Frukost med Melodikrysset hemma hos Claes och Åsa där Anneli som vanligt gjorde en imponerande insats och jag i alla kunde hjälpa till med temat ur ”Stålmannen”. Annars åt jag mina mackor och ägg och försökte hjälpa en Facebookvän som plåtat Arcturus att identifiera det han sett.

Eftersom det var runt nollan och fint ute så gick vi en sväng till scoutstugan där Åsa är aktiv som ledare. Men först skottade vi snö och jag sopade rent vår bil. Det hade kommit rätt mycket i natt.

Scoutstugan.

När vi kom hem upptäckte jag att höger bak hade tappat väldigt mycket luft. Vi hade sett att varningslampan som håller koll på däcken hade lyst sedan i går men inte brytt oss eftersom däcken såg bra ut och lampan inte alltid har gått att lita på.

Men nu var det tydligt att luften sakta men säkert hade pyst ut.

Så jag bad Claes att hoppa in och så fick han visa vägen till första bästa bensinstation där vi kunde fylla på luft och kanske få hjälp. Så vi körde till OKQ8 på Västhaga vilket visade sig vara ett bra drag. När vi fyllt på luft gick jag in och pratade med personalen som var fullt upptagen med att sälja korv. Men hjälpsam.

En av dem ringde en firma som borde kunna hjälpa mig men det visade sig att de hade stängt i dag – alla var sjuka… Men då ingrep Ghafar som också jobbade där och sa till mig att åka till Biltema och köpa en sats för reparationer av däck för 299 vilket vi gjorde.

När vi kom tillbaka bad Ghafar mig att köra runt till baksidan och köra in i en hall där.

Nu visade det sig vara lite svårare än vi tänkt för den domkraft Ghafar hade hittat (inte så lätt, enklare att hitta en burk cola) gick sönder så han gav sig ut på en ny sökrunda och till slut så fick han upp bilen. Och hittade en rostig skruv intryckt i däcket som han tog ut och ersatte med den reparationssats som vi köpt.

Och så var allt okej igen. 90 minuter efter upptäckten så var däcket som nytt.

När vi kom tillbaka blev det lunch och då hade den tidigare rektorn för Högskolan i Luleå, Torbjörn Hedberg, och hans fru anslutit.

Det har varit ett trevligt dygn hos Claes och Åsa men efter 15 satte jag och Anneli oss i bilen och körde till Norrköping och Grand hotel Elite där vi ska bo. Efter lite krångel med parkeringsplatsen (fick köra dit tre gånger innan jag lyckades ta mig in) så gick jag och Anneli ett par kvarter till The Lamp som vi fått tips om av Ylva och det visade sig vara ett verkligt bra ställe.

Anneli på The Lamp.

Jag tog en koreansk råbiff och en lax sashami och Anneli en tartar på gös som alla var gudomliga. Så goda att fyllde på med tonfisk tataki att dela på och till det en japansk öl med det minst sagt udda namnet No Neko Yo-Ho för mig och ett glas Vouvray till Anneli.

Maten var verkligen fantastisk och det kändes helt rätt att avsluta med var sin drink, en More Honey Less Problems och en Juicy Booty. Enda minuset var den japanska ölen, ett blask som ni ska undvika.

När vi kom tillbaka till hotellet upptäckte Anneli att jag glömt lägga p-tillståndet i bilen så vi fick gå ut igen. Så kan det bli.

Undertecknad med den blaskiga ölen.

Det blev en del ufologiskt under kvällen också eftersom Anders Berglund hörde av sig och hade fått feber. Dessutom visade det sig att flera andra i styrelsen heller inte kunde komma eller var sjuka de också. Så jag ringde och pratade med några till i styrelsen och med Tobias som nu ser ut att bli den ende förutom jag som kommer att vara på plats här i Norrköping när det blir möte i morgon.

Tittade på ”Gudfadern II” innan vi släckte. Men då hade Anneli redan slocknat för ett bra tag sedan.

Framför Rådhuset.

Loading