Dagsarkiv: 24 januari 2022

Ny dag på jobbet, nytt covidtest och intervjuad

Ett av dagens frimärksfynd.

Ägnade en stund på förmiddagen åt att rensa det digitala skrivbordet i min äldre dator och föra över filer till de externa hårddiskarna. Ett sisyfosarbete som måste göras om jag ska hitta något som jag söker lite längre fram.

Hängde tvätt och tog mitt covidtest, läste lite och så åt jag lunch en stund efter Anneli. Vi går lite om lott när hon är hemma eftersom hon är uppe två timmar före mig.

Godkänd även i dag.

Under dagen har jag intervjuat Göran Brusewitz som är ordförande för Sällskapet för parapsykologisk forskning om ett digitalt föredrag som föreningen kommer att ha i början av februari. Och det blir inte vilket föredrag som helst utan en av de två som kommer att prata är komikern John Cleese som har ett stort intresse för medvetandet och om det kan överleva döden, men också hur det fungerar. Titeln kommer att bli ”Consciousness is unbound” och med är även författaren Edward Kelly.

Direkt när jag kom till jobbet fick jag se att ryska medier skrev om att nya ryska fartyg var på väg in i Östersjön på ännu en övning. Jag ringde Försvarsmakten och fick en kommentar och så skrev jag en artikel som blev mycket välläst. Folk är bekymrade över läget i världen just nu, inte minst när det gäller vårt närområde.

Blev uppringd av Reinhold Carlerbys dotter i dag och vi hade ett bra samtal om Reinhold och hans sista tid. Hon lovade att lägga undan sådant som kunde vara av intresse för AFU om det fanns något sådant. Men mycket hade kastats av Reinhold själv under hans sista år, trodde hon. Jag frågade om hans ”ufomotor” kunde finnas kvar men hon var tveksam. Vi får hoppas att det dyker upp några guldkorn trots allt.

Under kvällen blev jag uppringd av den tyske journalisten Robert Fleischer som ville intervjua mig om de senaste drönarobservationerna över Sverige. Robert Fleischer skriver om ufo på heltid för ExoMagazine TV. Efter samtalet hjälpte jag honom med ett antal översättningar av svenska artiklar som han frågat efter.

Eftersom Björn jobbade i dag så fick jag matsällskap och vi gick till Lilla Asien som var tomt som en öken förutom det vanliga stammisgänget som alltid sitter runt det första runda bordet till höger innanför dörren. Vi har börjat hälsa på dem efter alla år.

Det blev en rymdnyhet också då James Webb-teleskopet i dag nådde sin plats i rymden ungefär 1,5 miljoner kilometer från jorden. Nu ska det finjusteras och testas för att i sommar börja leverera de första bilderna. Det blir spännande!

Efter 01 var det dags att tacka för mig och åka hem – trodde jag. Men det visade sig att taxis växel höll på att uppgraderas och låg nere så först 01.30 fick jag en bil. Som tur var en kille jag åkte med ofta och när vi började prata ufo berättade han att han sett flera polispatruller stå på bron över till Lilla Essingen i onsdags och filmat en drönare vid 22–23-tiden.

Att det var onsdag kom vi fram till då han ringde upp en kollega som han pratat med efter händelsen och kollegan hade bara jobbat just den dagen. Drönaren hade varit på väg mot ryska ambassaden så det kan ha varit det som drog polisens uppmärksamhet till den. Eller något helt annat.

När jag kom hem tog jag en macka, läste post, satte in frimärken som kom med posten, tog ner tvätten och fixade lite annat. Ett av frimärkena kan ni se högst upp i bloggen. I säng strax före 03.

Loading