Dagsarkiv: 1 januari 2022

Lugn start på nya 2022

Nyårsdagsvandring.

Upp vid 09 och välkomnade det nya året med lite jobb i köket och när andra också började droppa in lagade jag bacon och äggröra plus stekta tomater och vita bönor till oss alla. En bra start på ett nytt år!

Det var minus en grad ute och vi tog en långpromenad bort mot golfbanan och sedan tillbaka hem, vilket tog nästan en timme. Riktigt halt på sina ställen precis som nyårsdagarna brukar vara. Inte mycket snö heller.

När vi kom hem satte vi oss i soffan och tittade på skidåkning innan jag körde Björn och Maggie till Vällingby efter en riktigt lyckad nyår.

Sedan gjorde jag och Anneli inte många knop. Vi tittade på första avsnittet av ”Tjernobyl” (som var lite ruskigt så Anneli tyckte vi kunde vänta med nästa) och så åt vi rester plus en Janssons som Anneli hade förberett ifall vi skulle ha behövt den till nattamat i går. Det behövdes inte, vi var alla alldeles för mätta efter nyårsmaten i övrigt.

Det blev en fortsatt lugn dag, vi slötittade på några teveprogram och jag plockade fram en hög med oidentifierade frimärken och gav mig i kast med att försöka identifiera dem. Men med hjälp av frimärkssidor på nätet och en tjock bok över världens frimärken så lyckades jag hitta svaren på väldigt många.

Spegelvänt.

De som är lurigast är de som har ren arabisk text och de som bara har siffror och inga landsbeteckningar. Jag hittade ett roligt frimärke från Preussen från 1866 som var spegelvänt. Ni kan se det här ovan.

Framåt midnatt var vi i alla fall i säng för att läsa lite.

Loading