Dagsarkiv: 4 januari 2022

Intervjuar Angelique Coetzee igen

Pizzan på väg.

Anneli var uppe tidigt och tog bilen för att köra till Åkers styckebruk för att hjälpa en väninna så när jag gick upp var jag ensam hemma. Så jag satte mig vid datorn och svarade på lite mejl och så skrev jag några intervjufrågor till en av grundarna av To the stars (TTSA) som ska in i min intervju med Tom DeLonge. Senare på kvällen fick jag svar och nu är det bara att börja jobba fram artikeln.

Efter några timmar fick jag svar från Angelique Coetzee, alltså den läkare som slog larm om den nya omikronvarianten i Sydafrika, om att hon kunde ställa upp på en intervju vid 14-tiden svensk tid i dag.

Vi pratade lite drygt 20 minuter och kom sedan överens om att höras igen om två veckor. Bra att få lite kontinuitet i den här typen av kontakter.

Skannade en bild på kontaktpersonen George King åt en kamrat som arbetar med ett större projekt men där måste jag söka fram fler. Hoppas hinna det i veckan.

På vägen till jobbet stoppade jag näsan i Johan Theorins bok som är fortsatt ett bra sällskap på resan. Och när jag åkte taxi hem i natt fortsatte jag att läsa. Johan skriver bra och intresseväckande så det är svårt att sluta läsa även om det blir sent.

När jag kom fram till DN skrev jag ut artikeln med Coetzee som kommer att publiceras under onsdagen. Där väver jag också in min intervju med sjuksköterskan i Soweto som jag intervjuade för ett par dagar sedan.

Det blev rätt mycket att göra under kvällen där Nordkorea sköt upp en missil och Donald Trump ställde in ett tal, nästan som förr! Inte ofta man skriver om de båda numera. Men jag skrev också om en hel del annat.

Hann gå över bron till Ibolina och köpa pizza (Urban) som jag åt snabbt medan jag konverserade med en person på Messenger som sa att han blivit hånad av ett par poliser. Jag tar ofta fram telefonen när jag äter ensam och försöker beta av olika mess som jag får, och det är en hel del varje dag.

Fick också ett mejl från Rice university om att det ser ut att bli ett fysiskt seminarium där i mars. Låter bra. Tyvärr med starkt begränsade möjligheter för åhörare att komma, maximalt 50 per föredrag verkar det som.

Kom inte iväg förrän hem en bra bit efter 01 i dag heller. I säng 02.30. Får skylla på Johan Theorin.

Loading