Dagsarkiv: 21 januari 2022

Blogg nummer 6 000 och mystisk film

Klar för jobbet.

Dags att jobba igen och det betyder att jag måste testa mig med ett snabbtest. Och det gick bra som ni kan se här ovan. Men frågan är hur länge det går att hålla sig undan. Jag måste ta kommunala transportmedel och det är en källa till smitta. I dag var det smockfullt på bussen, folk stod i gången och jag hade en annan passagerare intill mig vilket inte är så vanligt.

Och ingen, utom jag själv, bar munskydd.

Det blev lite bättre på tunnelbanan där det faktiskt var ytterligare en person, en äldre man, som faktiskt bar munskydd. Annars tomt som en badstrand om vintern.

Detta är min blogg nummer 6.000 vad det nu innebär. En rund och fin siffra som visar att jag hållit på sedan 2005 och då skrivit i princip varje dag. I början var det inte riktigt så regelbundet men ganska snart började jag hålla igång den på daglig basis. Alltid finns det något att berätta.

I dag fick jag en film tagen i ett trapphus i Norrköping klockan 04.30 på morgonen den 14 januari i år. Filmen är tagen med en kamera som sitter fast monterad i en ringklocka och som filmar i infrarött ljus.

Plötsligt brakar hela h-vetet loss, massor av avlånga föremål börjar flyga omkring framför linsen och ett dovt dånande ljud hörs. Ett ljud som inte direkt följer det som utspelar sig på videon. Otäckt, nästan som taget ur en skräckfilm. Efter en stund ökar antalet föremål som far omkring och hela bilden blir mörkare som om en stor mängd fysiska föremål skymmer linsen.

En ruta ur filmen.

Efter att filmen nästan helt fyllts av dessa föremål avtar de snabbt och bara några få ses. Ni kan se en stillbild ur filmen här ovan.

Jag måste erkänna att jag inte har en aning om vad vi ser. Har ni?

Fem sekunder senare ser det ut så här.

I vanliga fall skulle jag ha tippat på insekter men nu är detta inomhus och dessutom är allt över på någon halvminut. Vart tog de i så fall vägen? Borde inte några ha hittats döda på golvet senare?

Och ljudet. Det är som ett högt brusande som efter en kraftig vind.

Under dagen har jag jobbat med lite smått och gott hemma, skrivit brev och läst ikapp en del. Ringde en ansvarig (Dag H Stølan) på Space Norway för att uppdatera mig om kabelbrottet utanför Svalbard som visade sig vara ett hittills okänt fel på kabeln, men inget brott. Det skrev jag en artikel om när jag kom till jobbet.

De första uppgifterna som spreds via amerikanska medier gjorde en stor sak av att det var ett brott och att det kunde röra sig om sabotage. Eller en okänd ubåt som gått för nära. Men nu har det hela kommit ned på jorden och verkar vara ett tekniskt fel.

Lunchen blev lite rester tillsammans med Anneli. Snön som kom i går låg kvar och solen som sken glatt under några timmar kunde inte smälta den.

Hittade ytterligare en bok på svenska som tar upp ufofenomenen på ett faktabaserat sätt och förde in den i min ständigt växande bibliograf som nu innehåller 690 poster. Kanske läge att göra några exemplar som folk kan köpa till UFO-Sveriges jubileumsutställning i Norrköping den 28–29 maj.

I dag publicerade vi 2021 års rapportstatistik på ufo.se. Läs den gärna., Där finns några intressanta fall att fundera över.

Det blev en mellandag på jobbet. Skrev en hel del men inget stort och så gjorde jag en intervju med en forskare som min chef bett mig att kontakta. Bara för att upptäcka att vi redan hade skrivit om den studien i november förra året. Då hade jag redan hunnit skriva en stor del av artikeln…

Satsade på en ny sorts rulle på Nyhetsgrillen i dag. Janne har nämligen förnyat sig och nu finns bland annat en Lasse Björn-rulle som visade sig bestå av fyra tyska kabanoss och en massa annat gott. Mätt blev man.

01 stängde jag butiken och 02.30 var jag i säng.

Loading