Dagsarkiv: 28 januari 2022

Intervjuad i brittisk radio och drönarjobb

Anneli med chili con carnen.

Upp i hyfsad tid för att hinna förbereda mig inför en intervju med den brittiske radioprataren Howard Hughes vars show jag varit med i ett par gånger tidigare. Eftersom ämnet skulle vara drönarobservationerna över Sverige den senaste tiden så ringde jag upp den polis som håller i utredningen från den öppna polisens sida.

Vi pratade en kvart och jag fick en hel del intressant information som jag kunde återberätta delar av i den brittiska intervjun som bandades mellan 10 och 10.15. Exakt vad som sades får jag återkomma till eftersom jag senare på eftermiddagen intervjuade också den åklagare som utreder de rapporter som säkerhetspolisen hanterar och även pratade med med en informatör på Säpo.

Håll ett öga på DN.se i morgon bitti så får ni läsa det hela. En utbyggd version kommer senare i UFO-Aktuellt.

Mellan intervjuerna körde jag till Komethallen och mötte Stefan i badminton men förkylningen gjorde sitt och drog ned energin så det blev stryk i tre raka set, 7–15, 14–16 och 14–16. Jag hade behövt vara lite mer på topp för att fixa detta i dag. Men, som vanligt, det var kul att spela!

Direkt efter matchen var det dags för mig att ta mig till Riddarfrisören vilket var välbehövligt och sedan in till DN för att hämta några fler covidtest. Bra att ha eftersom min förkylning sitter där den sitter, även om den är bättre i dag.

På vägen hem köpte jag en Big Mac som jag åt i bilen innan det var dags att åka hem och skriva artikeln om drönarläget.

Det skulle bli ytterligare en utflykt i dag, den här gången med Anneli till Coop i Vinsta för veckohandling. Fem kassar lyckades vi få ihop men det är tydligt hur mycket billigare det har blivit att handla sedan Markus flyttade. Markus mår betydligt bättre i dag men är fortfarande lite slak.

Som ni ser på bilden ovan lagade vi chili con carne till kvällsmat. En rejäl laddning som kommer att räcka i dagar. Riktigt gott och till den åt jag vitlöksbröd, Anneli drack ett glas vin och jag en flaska Aldersbacher Kloster Dunkel som passade mycket bra till maten.

Sedan lockade soffan med ”På spåret” varefter vi klickade oss över till Sveriges semifinal i handbolls-EM mot Frankrike. Det såg dystert ut när vi kom in i matchen men sedan vände Sverige och under hela andra halvlek ledde laget för att på slutet vara sååå nära att sumpa allt. Precis som handboll ofta är blev det en enorm dramatik där tekniska fel, bragdmål och hjälteräddningar stod som spön i backen.

Det var knappt att man trodde det var sant när Andreas Palicka räddade ett franskt friläge med bara sekunder kvar och så var Sverige klart för final. Så nu blir det ännu en match att ha ont i magen för.

I halvlek hjälpte jag en ufolog i England som skickat mig flera filmer på orber i sitt hus, orber som han tycket rörde sig underligt och till och med bytte riktning. Men när jag tittade på filmerna så var det ändå lätt att se att det rörde sig om små dammpartiklar på mycket nära håll som hade startat den känsliga kameran.

En ruta ur filmen med ”orben” upptill till vänster.

Och att en av dem ändrade riktning kan förklaras med att den påverkas av kamerans rörelse för det är när kameran svänger som ändringen i riktning inträffar. Det räcker ju med en mycket liten störning i luften för att påverka en dammpartikel.

Men mannen hade ytterligare en film som var lite svårare att se en snabb förklaring på. Den ska jag få mejlade till mig under natten.

Sedan blev det sängen med ”Sveablot”.

Loading