Dagsarkiv: 9 januari 2022

Styrelsemöte från AFU

Jag och Tobias på plats.

Vaknade lite för tidigt eftersom jag somnade sent på hotellet i Norrköping och utanför fönstret möttes vi av en blytung himmel. Men hotellfrukosten sju trappor ned uppvägde den biten då det fanns både bacon, ägg och vita bönor plus pannkakor och så allt det andra. Dessutom var laxen väldigt god.

Utsikten från Elit.

När vi ätit och checkat ut tog jag och Anneli bilen till AFU där Tobias redan fanns på plats eftersom vi skulle delta i det fysiska UFO-Sverigemöte som blev inställt i går då flera blivit förkylda.

Anneli gav sig av till Norrköpings konstmuseum för ett besök och fyllde sedan resten av eftermiddagen med lite shopping och andra nyttigheter.

Jag och Tobias däremot fyllde tre timar mellan 13 och 16, och kanske lite till, med styrelsemöte. Vi satt på var sin sida om mötesbordet på AFU där Tobias riggat upp en gemensam mikrofon mellan oss och allt funkade hur bra som helst tills routern i hörnet stängde av sig. Och trots ivriga försök att få igång den lyckades det oss bara tillfälligt.

Istället körde vi mesta mötet via min dator uppkopplad via min mobil vilket funkade klockrent.

På dagordningen stod bland annat vår kommande jubileumsstämma och utställning i just Norrköping som genomförs den 28–29 maj. Vilken lokal det blir är inte avgjort ännu men det står mellan två just nu. Vi är en grupp som har jobbat med detta i några månader, en grupp som letts av Thomas Michanek. Och nu bestämde vi att besöka dessa två lokaler igen med fler i gruppen eftersom det bara är jag och Thomas som har besökt alternativen så här långt.

Mötet kunde också konstatera att medlemssiffror, prenumerationssiffror och ekonomin i allmänhet pekar uppåt och det är väldigt glädjande.

När Anders Berglund förklarade mötet avslutat spelade jag och Tobias in en minutlång Instagramvideo där jag tackade alla som samlat in pengar till AFU:s rullhyllinköp. Det är viktigt att tacka folk för det de gör.

Men sedan satte jag och Anneli oss i bilen och körde till Nyköping för att fika med Britt-Marie och Carl-Anton. På vägen började det snöa när vi körde igenom Kolmården, vilket inte är överraskande, men det slutade snart och när vi kom fram till Nyköping var det uppehåll igen.

Det var skönt med en liten paus på vägen och gott med en kopp te och ett par mackor. Så här långt hade jag bara ätit ett par trekantsmackor som Anneli haft med sig till AFU när hon var klar på stan, förutom hotellfrukosten då.

Vi pratade en stund och gick igenom två kassar med böcker, serier och frimärken som Carl-Anton fixat åt mig och det fanns en hel del kul där, inte minst seriealbum som jag inte hade förut. Alltid kul att se vad jag kan plugga igen för hål i mina samlingar.

Inte färskt.

När vi äntligen kom hem efter några dagars turné hade vi hunnit stanna till på Skälby Livs och hämtat ut ett paket och handla lite som vi saknade. Anneli köpte ett nät avocado som när vi kom hem visade sig vara helt oätliga. Ni kan se bilden här ovan.

Istället fick hon nödkoka blomkål medan jag fixade Bullens med bröd och mot och så slog vi oss ned framför det sista avsnittet av ”Tjernobyl”. Efteråt var vi helt överens om att detta var en riktigt, riktigt bra serie.

Vi lyckade i alla fall komma i säng för midnatt efter lite jobb framför datorn på var sin sida skrivbordet. Skönt.

Loading