Dagsarkiv: 18 januari 2022

Möte om 50+2-jubileet

Jubileumsgruppen sammanträder.

I dag mellan 19 och 21 höll vi möte i jubileumsgruppen, alltså den grupp bestående av Thomas, Victoria, Rickard, Tobias, Johan och så mig som ska ta fram en lokal för den kommande riksstämman, utställningen och UFO-Sveriges 50-årsjubileum. Ett jubileum som fått ställas in två gånger på grund av coronaeländet och som nu blir ett 50+2-jubileum.

Efter mötet, som var snyggt planerat av Thomas (som vanligt), stod det klart att vi kommer att föreslås styrelsen att förlägga jubileumsutställningen till Matteusgården i Norrköping den 28 och 29 maj. Så har ni vägarna förbi staden denna sista helg i maj så passa på och besök oss för det blir en stämma utöver det vanliga.

Under dagen ringde min kamrat Mikael från Sundsvall och berättade att han fått covid. Det är väldigt många som jag känner som drabbats nu. Mikaels fall var lite udda. Först hade han känt sig lite förkyld och testat sig men inte fått utslag. Sedan blev hans kompis sjuk och han åkte till honom med ett test. Just när han höll på att topsa sig i näsan fick han ett nysanfall (inte konstigt) och nös rakt över mot Mikael. Som ett par dagar senare också testade positivt.

Nu var det ingen större fara med någon av dem och det som känns bra är ju att omikron är så mycket mindre aggressivt.

Själv jobbade jag på med att tömma min telefon på bilder och saker att göra. För jag sparar alltid skärmdumpar på sådant som dyker upp i mejl, mess och anat så att jag inte ska glömma att fixa det. Nu betade jag av en del sådant och sparade dessutom ner några hundra bilder.

Tog en frimärkspaus också för att ordning på en pärm och så jobbade jag och Anneli på att få ordning på hennes skrivarrutiner som alltid faller bort när hon uppdaterar systemet. Senare på kvällen fortsatte vi slipa och spackla i Markus gamla rum.

Kvällens mat blev var sin fin entrecôtebit med pommes och bönor. Och därefter en film om en verkligt hårdkokt böna, ”Med berått mod” som finns på SVT Play. En mer kallhamrad dam får man nog leta efter och filmen var intressant från första till sista rutan.

Sist på kvällen hade jag en del kontakt med min vän George i Moskva. Han jobbar på att skaffa en del intressanta böcker på ryska till AFU vilket vi är mycket tacksamma för.

Strax före midnatt blev det sängen med en god bok.

Loading