Dagsarkiv: 6 januari 2022

Vinter igen och Niklas har covid

Rålambshovsparken.

I dag fick Niklas sitt provsvar och det visade att han har covid-19. Något han misstänkt efter en massa symtom som pekade i den riktningen. Men han behöver inte söka vård utan håller sig hemma och framåt kvällen tog Anneli bilen dit och ställde en kasse med mat och glass (han har ont i halsen) utanför hans dörr och sedan pratade de på lite avstånd.

Själva har vi inte träffat Niklas sedan i julas och han blev smittad i samband med nyårsfirandet som det verkar eftersom några av hans kamrater som han firade med också har åkt på covid.

Insamlingen till AFU tog ny fart i går och en rad personer satte in pengar för att hjälpa oss att köpa de nya hyllorna. Jag pratade med Anders på AFU om detta och sedan också med Anders Berglund. Anders B kunde lämna en mycket positiv rapport när det gäller UFO-Sveriges ekonomi och antalet medlemmar och prenumeranter.

Det har nog aldrig sett så bra ut i början av ett år som det gör 2022. Vår medlemsansvarige Carl-Anton skriver att hans utskick nu har gett över 100 nya prenumeranter och medlemmar. En riktig succé.

På vägen till jobbet läste jag ut Johan Theorins ”Benvittring” som var bra ända till slutet.

När jag vandrade genom parken till DN så var det full rulle i pulkabacken. Många glada barn och lika många nöjda föräldrar.

Bilden.

Under dagen fick jag in en bild från en man som varit och rensat en strand i Grundsund i måndags och då blev fotograferad av sin fru. I ena hörnet på en av bilderna upptäckte de efteråt föremålet ovan. Mannen hittade mig på en lista över ufologer på Wikipedia så han messade mig.

Mannen hade förstorat föremålet kraftigt och då fått en vit kant runt det.

Jag svarade: ”UFO-Sweden get loads of pictures like this taken by someone that never saw the object but afterwards. The explanation to that is that what is flying by is very little and very mundane and never caught the attention of the photographer. The white ”shadow” around the object comes from the darkness of the object and the way the camera works. The white border is not real but an artifact of your camera. The design of the object is similarly not its real form but made from the object moving through the air faster than the camera can catch it; it is blurred due to its motion. I should say that this is either a small bird on a distance or an insect near the camera. Both of these solutions are very common when it comes to pictures like this. That is my 5 cents!”

På jobbet hade jag och vår korre i USA Karin hand om bevakningen av ettårsdagen av stormningen av Kapitolium. Jag jobbade den dagen för ett år sedan och bevakade det som då hände, något jag aldrig glömmer.

Biden levererade ett kraftfullt tal där han pekade ut den tidigare presidenten Donald Trump som orsaken till att hans anhängare stormade kongressbyggnaden men sedan blev det lugnt, förutom att Trump sårat svarade genom att hoppa på Biden.

Mat blev det. Jag och Björn gick över bron till Wang Sushi och sedan åt vi nere i entrén till DN. Jag en 17-bitars och Björn en laxbowl.

Sista dagen på passet. Inte så dumt. Hem efter 01, hängde tvätt och fixade lite annat. I säng 02.30.

Loading