Dagsarkiv: 17 januari 2022

Nya rapporter

Sundsvalls Tidnings publicering av filmen.

Började dagen med att boka hotell i Houston och skicka min faktura för resan dit till Rice university. Bra att vara klar med den biten. Nu är det bara att hoppas att allt går rätt väg med coronasmittan i USA så att det inte blir till att ställa in allt i sista minuten.

Gjorde också klart med jobbet om att jag ska chatta under Mellofinalen den 12 mars och att det blir tillsammans med Hanna Fahl i vanlig ordning, kul givetvis!

Under dagen fortsatte jag att beta av en del mejl, att boka om en tandhygienisttid (eftersom jag ska hjälpa Markus med en sak samma dag) och så ringde jag till Safe Album och beställde några fler insticksfickor till frimärken.

Det har varit klart och fint under delar av dagen här i Järfälla men framför allt har det märkts att vädret blivit bättre på också andra håll. För under dagen publicerade Sundsvalls Tidning en artikel och film (som ni kan se här) där en kvinna i södra delen av stan vid 9-tiden på morgonen hade sett något som hon trodde var ”en meteorit”.

Ni kan se en stillbild ur filmen här ovan.

Någon ”meteorit” (meteor) var det givetvis inte utan ett helt vanligt flygplan och när jag kollade upp det visade det sig ha varit ett passagerarplan på 11.000 meters höjd på väg från Seattle till Dubai.

Jag och Anneli hade precis slagit oss ned för att titta på en film (”Farlig omväg”/”Detour”) på SVT Play när Anna tipsade mig om detta men när Anneli fick ett långt telefonsamtal från sin vän Gabriella så satte jag mig och ringde Sundsvalls Tidning och berättade vad jag kommit fram till. Och så blev det en uppföljande artikel med rubriken ”Clas Svahn på UFO Sverige förklarar vad som korsade Sundsvalls morgonhimmel: ’Ingen tvekan’”

Lagom till att jag var klar med min lilla undersökning var Anneli klar med sitt samtal och så kunde vi titta färdigt på filmen. Läs gärna lite mer om kstrimmor på ufo.se.

Innan kvällen var slut hade jag också hjälpt en av DN:s Göteborgsredaktörer att identifiera ett ljus på himlen över Majorna den 14 januari klockan 07.45 som en bolid. Jag hade inte hört talas om den tidigare men en bild som fanns på en Facebooksida visade en typisk större meteor.

Vi blev sittande i soffan en stund efter att filmen tagit slut och tittade på ”Idrottsgalan” och det som värmde mest var när den 27-årige paraskytten Philip Jönsson från Mariestad, som tog OS-guld i Tokyo, fick Sportspegelnpriset. Herregud vilken uppförsbacke den killen har i livet men vilket enastående humör och vilket bra tal. Som Mariestadsbor kände vi oss mer än stolta.

I säng vid 23 med en god bok.

Loading