Dagsarkiv: 25 januari 2022

Transporten fixad och intervjuer bokade

På morgonen ringde jag företaget i Göteborgs hamn som hanterar AFU:s last från Toronto. En last som består av en rad olika donationer från olika ufointresserade och som har samlats ihop av Drew Williamson. Två pallar med lådor är det och nu ska den tullbehandlas och sedan levereras med lastbil till Norrköping.

Efter samtalet med den ansvarige fick jag en faktura som jag betalade på studs. Nu får vi se vad tullen tänker kring donationen.

Strax efteråt ringde Lu Ejvegård och hade hittat något mer exemplar av Värld och vetande som AFU saknade och skulle posta det hon spårat i sin makes efterlämnade papper under dagen.

Fick också ett mejl från arrangörerna av en stor ufokonferens i Barcelona den 7 till 9 oktober. De har hört av sig en gång förut men jag har inte riktigt tagit mig tid att svara. Nu frågade de igen om jag ville komma och prata där och den här gången fyllde jag i alla papper och skickade in.

Fick också en förfrågan från en brittisk radioshow om att intervjua mig på fredag och efter lite hattande hit och dit med tider så hittade vi en som passade både dem och mig. Den ska handla om den senaste tidens drönarobservationer över Sverige.

När jag kom till jobbet ringde jag polisen och bad dem försöka hitta den observation som polisen utredde i förra veckan och som jag nämnde i gårdagens blogg. Hoppas få svar under veckan.

Bokade också tid för en annan intervju den 4 februari. Den med en ufolog i Kanada.

Efter att ha rensat avloppet i badrummet tog jag den senaste boken från Bibliotekstjänst, Jan-Erik Ullströms ”Sveablot – Dödsbringaren” och tog mig till jobbet med boken som sällskap. Har inte riktigt greppat den ännu men Karl XII är en viktig figur, i alla fall i början. Men boken har starka fantasyinslag.

På jobbet intervjuade jag en kvinna som kommit till genom spermadonation och så bevakade jag det som händer i Storbritannien. Inte minst med Boris Johnson. Roligast var att Sveriges handbollsherrar lyckades vända ett till synes hopplöst underläge mot Norge i EM till vinst. Riktigt spännande blev det och allt avgjordes, som så ofta i handboll, i den allra sista minuten.

Och ni hörde väl intervjun med hjälten Valter Chrintz efteråt? Där berättade han att han före vissa matcher kunde ”se” vad som skulle hända och att han gjort det även den här gången. Han hade sett att det blev straff, att han skulle ta den och även sätta den. ”Min mamma kan se samma saker”, sa 21-åringen också.

Inte illa. Bara att hoppas att han tackar nej till att ta ett straffkast om han har sett sig själv missa före nästa match.

Maten intogs på Rosa Drömmar dit jag och Björn vandrade. Jag åt en utmärkt Drömburgare som var fenomenalt god. Kan varmt rekommenderas. Lunchen hemma blev en låda Kinamat och lite rester.

En hel del annat smått och gott under dagen också men mest sådant som jag ändå alltid gör, svarar på mejl och och är allmänt behjälplig. Och så fick vi in en liten fin donation på 200 kronor från en av mina Facebookvänner. Tack, Dan! Och så hjälpte jag en gammal ufoobservatör som undrade över lite böcker som han skulle göra sig av med. Han visste att jag är bokintresserad och ville få ett råd om vad han skulle göra med dem.

Hem en stund efter 01 med en chaufför jag åkt med en del tidigare, Giorgio eller ”Jojje” som han kallas. Mycket trevlig och det blev en lång pratstund.

I säng 02.30 efter att ha svarat på mej och stöka undan lite i köket när jag kom hem. Plus lite annat. Nu väntar fem dagar utanför DN.

Loading