Dagsarkiv: 20 januari 2022

Peo och Anneli på besök – och Niklas

Flygplan med kstrimma klockan 15.59.

Strax före klockan 16 stod jag och väntade på att Anneli skulle komma ut från Jakobsbergs nya fina badhus då ett flygplan skapade en illröd kondensstrimma över horisonten i sydväst. Bilden ovan, som jag tog med en inzoomad mobil, gör inte det röda rättvisa – det var betydligt rödare.

Efter att ha kollat Flightradar verkar det ha varit ett plan på väg från Bromma till Ängelholm som när jag tog bilden befann sig lite norr om Värnamo.

Nu var det inte enbart Anneli som frisksportade i dag, också jag och Niklas gjorde det då vi spelade badminton i Komethallen på Stefans och mins vanliga tid, klockan 11. Det var kul att spela med Niklas eftersom det var ett tag sedan och vi höll samma jämna steg även i dag då det blev 2–2 i set.

Niklas på Barkarby station.

Efteråt firade vi detta med en pizza (i mitt fall) och en kebabrulle (i Niklas) från Skälby pizzeria och så tittade vi på ett avsnitt ”Seinfeld” innan Peo Wärring och Anneli dök upp vid 14-tiden som avtalat. De hade med sig fyra semlor inköpta på Ekerö och så fikade vi i soffan och diskuterade en artikel om drönare som Peo ska skriva till nästa nummer av UFO-Aktuellt.

Anneli och Peo i mitt arkiv.

Under dagen ringde TT och intervjuade Johan på rapportcentralen om vårt utskick med sammanställningen över 2021 års rapportstatistik så det lär bli en artikel under den närmaste tiden.

Under 2021 nådde 282 iakttagelser UFO-Sveriges rapportcentral. Av rapporterna, som huvudsakligen kom via webbplatsen, mejl eller telefon, var 32 fortfarande under utredning vid årsskiftet och har därför inte kunnat få en slutlig bedömning när statistiken gjordes. 82 av rapporterna saknar viktig information, som tidpunkt, riktning, plats eller dylikt vilket gör att de inte har kunnat bedömas. De övriga 168 rapporterna bedömdes på följande sätt:

Ifo: 110 (65,48%)
Troligt ifo: 39 (23,21%)
Svårbedömd: 18 (10,71%)
Ufo: 1 (0,60%)

Det ska bli intressant att se vilka tidningar som publicerar det hela. Utskicket bestod av mycket mer än siffrorna ovan.

Pratade med Allente i dag och avbeställde Viasat Golf som vi inte längre behöver eftersom det var Markus som tittade på den kanalen och nu bor han ju i egen lägenhet. Det gick smärtfritt och kön var oväntat kort. Minns inte längre vad vi har betalat för kanalen men en liten besparing blir det.

Framåt kvällen jobbade jag och Anneli i Markus rum en timme. Målade listerna i taket och lade ut skyddspapper på golvet samt maskeringstejpade en del luckor och annat som vi inte vill ha färg på när det blir dags att måla över tapeten. Det går långsamt framåt men så har vi heller ingen brådska.

Fick ett telefonsamtal från en tidigare lokalgruppsansvarig i Värmland som i dag bor i Örebro. Det var ett tag sedan vi pratades vid och nu var det roligt att höra att han var sugen på att återuppta sitt ufointresse igen efter många år i träda. Så nu ska vi hjälpa honom med den saken.

Har också hjälpt en kille i Motala att identifiera ett föremål på himlen (Venus), hängt tvätt och fått en ny bok att recensera från Bibliotekstjänst.

Framåt midnatt fick jag ett mejl från en lokal radiostation som ville att jag skulle spela in en jingel med reklam för stationen. Efter lite diskussioner via mejl hittade jag ett sätt att kunna göra detta som jag kan stå för och som också blir lite reklam för UFO-Sverige. Så jag tog min mikrofon och telefon och gick ned i biblioteket en trappa ner och spelade in 25 sekunder.

Satte mig också att skriva på en artikel till ett kommande nummer av Historiska brott & mysterier och blev klar till strax före 01. Då blev det sängen.

Loading