Dagsarkiv: 15 januari 2022

Bokar biljett till Houston

Kvällens mat.

Sov till 10.30 eftersom jag inte kom i säng förrän framåt 04 i natt. Norrskenet lockade och jag var bara tvungen att hålla mig vaken. Och det syntes även i kväll från Stockholms horisont, men tyvärr betydligt svagare den här gången.

När jag väl krånglat mig upp hjälpte Anneli mig att ringa Ticket, där hon är kund. Och så bokade vi min resa tur och retur till Houston där jag ska hålla ett föredrag i början av mars och delta i ett seminarium på Rice university.

Under dagen hade jag ett långt samtal med sonen till min vän Philip Creighton som jag fick veta hade gått bort i ett mejl bara i går. Sonen var väldigt glad att höra mig berätta om sin pappa och om hans farbror Gordon Creighton som under många år var redaktör för Flying Saucer Review, på sin tid världens mest ansedda tidskrift om ufo.

Jag lovade också att skicka honom bilder av Philip som jag tagit genom åren och vi kom överens om att ses när jag är i Storbritannien nästa gång.

Innan jag tog mig till jobbet, och Anneli tog bilen till en hockeymatch, åt vi älgfärsbullar med potatis och brunsås (gott!). På jobbet blev det sushi som jag åt tillsammans med Björn i entrén till DN. Där ligger restaurang Pontus så där kan vi sitta på kvällen när den är stängd.

Ägnade resan till jobbet åt att svara på mejl. När jag gick igenom Rålambshovsparken var det rena vårvädret, fåglarna kvittrade som galningar och all snö var borta.

På jobbet fick jag intervjua en representant för Försvarsmakten om det som händer i Östersjön just nu. Men också om att det skulle bli norrsken igen i kväll, inte lika kraftigt som i går men ändå. Och intresset för båda artiklarna var väldigt stort, vilket var roligt.

Sedan följde jag ett gisslandrama i Texas och dramat kring Novak Djokovics i Melbourne – inget av dem fick sin upplösning innan jag var tvungen att åka hem efter 01. Gjorde en uppdatering av gisslandramat innan det blev sängen vid 03.

Då hade jag hunnit prata med Niklas som var uppe och kikade efter norrskenet men det var lika mulet i Solna som i Järfälla.

Loading