Dagsarkiv: 26 januari 2022

Intervjuad och Markus testade positivt

Min tandhygienist Ayan.

Så var det dags för Markus att testa positivt för covid-19, något han kollade när han blivit snuvig och trött. Inte värre än så så här långt men det innebär att vi inte kommer att ses i helgen som vi hade planerat. Nu har båda grabbarna haft covid.

Själv är jag fortsatt frisk, men som sagt det kan ändras snabbt i dagsläget. I Dag var jag tvungen att ta bilen till stan för ett besök hos tandhygienisten och även om hon är väl skyddad så vet man aldrig vilka andra man kan springa på.

Efter besöket gick jag, med munskydd på, till Emmaus andrahandsbutik som ligger vid Slussen, bara hundra meter från Ayans mottagning. Det var inte mycket folk där men kanske ett tiotal. Jag botaniserade bland böckerna och hittade en liten bok om astronomi som jag inte hade.

På vägen hem tankade jag bilen och köpte en grillad med bröd på Circle K innan jag åkte hem och fyllde på med lite spaghetti och kall mjölk.

Klockan 17 var det det dags för en intervju som en amerikansk reporter, Dan Mainwaring, ville göra med mig. Dan gör en podd som heter ”Fascinating people, fascinating places” som finns på Itunes och Spotify med flera plattformar. Vi pratade i en halvtimme och han ska höra av sig när det blir dags att lägga ut den.

Dan Mainwaring.

Framåt eftermiddagen ringde en man i Arboga och undrade om han kunde komma till mig och prata ufo men jag sa som det var att jag har dragit ner på antalet fysiska möten så det får vi ta längre fram i vår.

Sedan fick jag ett meddelande via jobbet om att en man i Säter som tog flera ufobilder på 80-talet ville bli kontaktad så jag ringde upp och vi diskuterade hans bilder i nästan 45 minuter. Mannen är lite ledsen över att så få visat intresse för hans foton och undrade om jag hade någon idé om hur han skulle kunna få forskare att titta på dem.

I dag fick jag ett andra phishingmejl på en vecka från ”Norton”. Det såg ut så här:

Hi Subscriber;
Thank you for your interest in our products.
Your Annual membership for NORTON Total All Round Security has been renewed & updated successfully.

Och så står det en summa som ska dras från ditt konto. Men det är bara en bluff. Om ni får detta så svara inte och ring inte upp. Ni kan läsa lite om det här.

TT:s artikel om UFO-Sverige statistik för 2021 har fått ett mycket stort genomslag och väldigt många verkar ha läst om händelsen i Huskvarna. Aftonbladets artikel fick säkert bollen att rulla men så många andra har också publicerat den, som Ny Teknik.

Jag har märkt av det på en rad sätt. Härom dagen frågade en taxichaufför mig om jag kände till händelsen i Huskvarna och på restaurangen Lilla Rött undrade kyparen samma sak. I dag pratade min tandhygienist om observationen. Lustigt nog har två av de tre trott att illustrationen som vi publicerade med rapporten var ett fotografi så jag har fått förklara att så inte var fallet.

Under dagen fick jag mejl från Bonnier Carlsen som undrade om jag ville läsa en ungdomsbok om en resa till Mars och recensera den och det lät kul så jag tackade ja till ett recensionsexemplar.

Efter en tur till Skälby livs för att hämta ett paket som jag köpt in från Tradera till AFU fixade jag och Anneli middag innan vi satte oss framför teven och såg de två sista avsnitten av ”En brittisk skandal”. Men sedan blev det sängen med Jan-Erik Ullströms ”Sveablot”.

Trodde jag.

Klockan 22.15 ringde en man i 30-årsåldern från Kalmar och berättade att han sett ett starkt ljus som lyste in genom persiennerna. Sedan hade dessa åkt upp av sig självt och ljuset visade sig vara ovalt och lysa in genom fönstret. Därefter hade all ström försvunnit och efter 25 sekunder var ljuset borta.

Vi pratade i 35 minuter och sedan ytterligare en stund när jag fick prata med en granne också. Det är inte lätt att veta vad som hänt. Mannen var rädd och sa att han hade gömt sig under sängen ett tag. Men det finns många lösa ändar och en hel del varningsklockor som ringer också. Jag får se om vi kan pratas vid i morgon igen.

Loading