Dagsarkiv: 11 september 2021

Hyllhämtning och kursplanering

Niklas hjälpte till med hyllbärning.

Ylva och Tobias sov båda över hos mig och Anneli efter gårdagens surströmmingssittning så det blev frukost i hyfsad tid och sedan satte jag mig med Tobias och fortsatte jobba med rollspelet till fältundersökarkursen.

Det är mycket att hålla ordning på när det gäller den övningen som är viktig på många sätt. Dels vill vi att deltagarna ska ha roligt men framför allt att de ska lära sig vilka instanser som ska kontaktas när de undersöker ett knivigt fall. För mig och Tobias gäller det att spela alla de instanser, vittnen och övriga som deltagarna kan tänkas fråga efter.

Jag och Tobias arbetar med kursen.

Det handlar om grupparbeten där varje grupp består av en mix av nybörjare och fortsättare. I vilket fall lyckades vi sy ihop något som vi nu tror ska hålla när vi möts av frågvisa fältundersökare i början av oktober.

När Tobias åkt tillbaka till Norrköping, med ett antal kassar som ska till AFU och till UFO-Sveriges butik i bagaget, satte mig mig i bilen och körde till Ankdammsgatan i Solna där Niklas väntade på att hjälpa mig att bära hyllor. För några dagar sedan var jag själv där och hämtade böckerna som stått i dem men nu var det dags för två av hyllorna som kommer att placeras i Markus gamla rum.

Vi åkte upp till sjunde våningen och ringde på och sedan var det bara att bära ned den första som var lite för stor för att få rum, vilket jag visste efter att ha kört en Billy till Markus för en vecka sedan. Men med hjälp av ett snöre band jag fast bakluckan och så stuvade vi in överhyllan som också har belysning i framsätet.

Niklas fick inte plats utan gick hem och fixade lunch medan jag körde hem, lastade ur hyllan i garaget (med hjälp från Anneli) och sedan bar det tillbaka för att återupprepa samma procedur med Niklas tillbaka på plats.

Spindeln.

Hemma kunde jag konstatera att vår enträgna spindel åter spunnit ett nät mellan våra två soptunnor och även lyckats fånga sig något gott att äta.

Jag hann träffa Ylva och Anneli en stund och även äta lunch i form av lammracks och rotsaker innan de åkte in till stan för att se ”Sound of music” på Kulturhuset. Jag stannade hemma för att jobba klart med det jag och Tobias påbörjat och mejla in allt till honom framåt kvällen.

Fixade disken och en del annat men satt också en del i telefon med olika UFO-Sverigemedlemmar. När Anneli kom hem vid 22.30 tog hon en kopp te och vi tittade på ett avsnitt ”Seinfeld” innan det blev sängen med en god bok före midnatt.

Loading