Dagsarkiv: 19 september 2021

Warp Space Summit

Avi Loebs föredrag visades på storbild.

Efter frukost på hotellet körde jag och Anneli till Linköping där jag ska vara med och lyssna när Warp Space Summit genomförs under dagen. Anneli fortsatte till Jönköping för att träffa en skolkamrat från Mariestadstiden.

Själv väntade jag ute i småkylan och pratade med några rymdintresserade vilket var kul men 12.15 var det bara att gå in i värmen på Linköpings Konsert & Kongress där jag snabbt blev igenkänd av en av arrangörerna som jag haft kontakt med i andra sammanhang tidigare. I Malmö närmare bestämt. Nu sa hon att de hade tänkt att fråga mig om att prata i dag. Nu blir det sannolikt nästa år istället, sa hon.

Det blev en intressant dag både med föredragen och att prata med folk i pausen. Träffade en Facebookvän som nyligen köpt ”Mötet i gläntan” och tillsammans med honom Marcus Pettersson som jobbar med företaget Rundfunk Media och som var hemma hos mig och gjorde en podd i juni 2019.

Träffade också Sven Grahn som hastigast innan han höll sitt föredrag.

Sedan avlöste föredragshållarna varandra men för mig var dagens mest emotsedda det som Avi Loeb höll på eftermiddagen och den frågestund som följde efteråt. Avi Loeb berättade om Galileoprojektet (som ni får läsa mer om i nästa nummer av UFO-Aktuellt) och om hur han tänker kring att jaga bevis för att det kan finnas eller har funnits avancerade civilisationer i rymden.

Jag försöker ställa frågor men mikrofonen gick inte att slå på.

Tyvärr blev det fel på ljudet när vi skulle ställa frågor till professorn i en särskild kanal efteråt. Vi som loggade in på nätet hördes helt enkelt inte, hur vi än försökte fixa det. En av arrangörerna, Mathias Sundin gjorde sitt bästa för att lösa mitt problem men det slutade med att jag fick skriva in några frågor.

Eftersom jag har bra kontakt med Avi Loeb så fortsatte jag att mejla honom efteråt och fick då svar på det mesta. Men det hade varit bättre att få prata direkt, givetvis. Nu fick jag i alla fall svar på sådant som jag behövde veta för en artikel jag håller på med till UFO-Aktuellt.

Vid sidan av föredragen var det väldigt uppfriskande att sitta ned och prata med Tomas Ahlström som är mannen som såg till att det blev en Warp Space Summit i Linköping. Vi hade ett spännande samtal om AFU:s framtid tillsammmans med två andra rymdintresserade, Emil och Pehr.

Alla som får chansen att höra lite om arkivet blir intressserade och tycker att det borde vara den mest naturliga saken i världen att Norrköpings kommun, eller regionen, skulle gå in och stöda oss så att vi kan få till ett bra arkiv och museum för framtiden.

Vi får se hur det går men efter vårt samtal kändes det som att jag fått en del nya bra infallsvinklar.

Emilia och Anneli.

Anneli som alltså tillbringat dagen med sin tidigare klasskamrat Emelia (ovan) dök upp strax efter 19 precis lagom då jag stod och pratade med lite folk utanför konferenssalen. Så då var det min tur att köra igen och så bar det av hemåt i mörkret.

Dagen blev ju lätt asketisk då det inte fanns någon mat att köpa på konferensanläggningen utan allt jag åt var en iskall Big Mac som jag köpte i Linköping innan Anneli stack vid11-tiden. Eftersom jag hade köpt en till (som jag aldrig hann äta) så blev det uppvärmd Big Mac när vi kom hem.

Vi passade också på att ringa båda pojkarna medan vi satt i bilen och de hade också haft en bra helg.

Efter lite tvättfix och betalning av räkningar sorterade jag bilder och ljud från dagen i Linköping och tog han dom en artikel till UFO-Aktuellt samt en annan som intervjupersonen läst igenom. Sedan blev det sängen en stund efter midnatt.

Loading