Dagsarkiv: 02 augusti 2021

Möten i Värmland och till Västkusten

Christian Umeland och tavlan han målat av mig.

I dag lämnade vi Värmland men först ställde vi klockan på 07 och gick ut till spaavdelningen där vi blev nästan ensamma. Det var inte varmt i luften, elva grader, men skönt i vattnet och den bästa bastun var också glest besatt.

Spa 07.30.

Där träffade vi några lokalgubbar som hade årskort och gick till Selma Spa nästan varje veckodag för att starta dagen där. Eftersom Anneli hade bokat tid för behandling så försvann hon ett tag och jag höll mig på rummet och tittade på handbollstjejerna som förlorade en betydelselösa match i OS mot Ungern.

När hon kom tillbaka hade jag packat och burit ut och sedan var det bara att invänta lunchen innan vi kunde säga hej och tack till Selma och Sunne.

På vägen mot Arvika och Åsa med familj och föräldrar lyssnade vi på fotboöösdamernas semifinalmatch mot Australien som var riktigt spännande och där upplösningen kom först när vi satt och fikade med lilla Astrid och övriga. Med en kvart kvar gick vi in för att se slutet och det var inte utan viss oro, men tjejerna fixade det och nu är de i OS-final.

Det var roligt att träffa Åsa och de övriga eftersom det var riktigt längesedan nu. Vi jobbade ihop sida vid sida på DN.se under flera år men nu driver hon Källkritikbyrån som tog över där Viralgranskaren slutade.

Klanen Larsson.

Men efter fotbollen hade vi ännu ett stopp på vägen ned längs Vänerns västra sida. UFO-Sveriges fältundersökare Christian Umeland hade hört av sig och ville överlämna en tavla han gjort åt mig och hörde av sig redan för några dagar sedan då vi var i hans hemby Borgvik tillsammans med Ylva. Men då hade vi redan hunnit köra vidare mot Karlstad så han föreslog att han kanske kunde posta den – men det kändes lite dåligt att inte ta emot den personligen tyckte jag så vi bestämde oss för att köra dit när vi ändå var hyfsat i närheten.

Christian Umeland framför sina böcker.

När vi kom fram visade det sig att Christian också tyckte att det var lite beigt att lämna över en så lite tavla nu när jag faktiskt dök upp så han hade ägnat en del av söndagen åt att måla en ny! En riktigt stor som var ett porträtt av undertecknad – ni kan se den högst upp. Himla snällt och väldigt överraskande.

Familjen Umeland.

Vi hann också prata om ett ufofall som han hade jobbat med och hade inträffat söder om Östra Ämtervik någon gång mellan åren 1998 och 2000 då ett stort rött klot kommit flygande framför några träd och observerats av en hel grupp människor.

Fruktdrink hos Anders.

Nu kunde vi inte stanna så länge så efter att ha tittat på Christians bibliotek och tagit bild av familjen så gav vi oss iväg mot Anders Persson i Hällevadsholm och då hade det mulna vädret bytts ut mot solsken.

Dryga timmen senare var vi äntligen framme och blev bjudna på en fruktdrink i Anders egenhändigt byggda bar innan det blev mat och framåt kvällen bänkade vi oss en trappa ner i hans biograf för att spela musik.

En Kalle från Anders P.

Det blev en radda musikvideor på stor duk där vi turades om att välja.

 341 total views