Dagsarkiv: 29 augusti 2021

Svamp, bildjobb och sista dagen på passet

Annelis fynd.

I dag skickade jag in min artikel om Stonehenge till Historiska brott & mysterier efter att ha gått igenom en massa bilder jag tagit av monumentet under åren. Det har blivit en del så det tog sin lilla tid, men nu är de iväg.

Medan jag jobbade med detta åkte Anneli och Ylva, som bott över natt hos oss, till skogen för att plocka svamp. Ingen större skörd men ni kan se några spännande svampar som Anneli fick ihop på bilden ovan.

När jag hade låst dörren och var på väg ut till taxin fick jag ett meddelande från utrikesredaktören på DN att det inträffat en explosion i Kabul. Så jag låste upp igen och hämtade min dator och satte mig i baksätet på taxin och började läsa och skriva.

På det sättet hade jag fått ihop 3.000 av de 4.000 tecken jag skulle skriva innan jag ens var på jobbet.

Nu hade jag lite för bråttom hemifrån och lyckades bara låsa överlåset till hälften vilket gjorde att Markus inte kunde ta sig in när han kom hem efter dagens jobb på Bromma GK. Inte bra. Detta har hänt förut och då går det bara att låsa upp med samma nyckel som användes för att låsa.

Så Anneli fick komma förbi mig på DN när hon hade lämnat av Ylva som bor bara en bit härifrån. Och se där, då gick det att komma in!

Mycket fokus på Afghanistan alltså men också på orkanen Ida som svepte in över Louisiana på söndagskvällen svensk tid. Mat fick bli ett besök på Hemköp där jag och Björn köpte kycklingklubbor och potatissallad som vi sedan åt nere i DN-entrén.

Sedan ringde jag min vän Roger Ersson som fyller år i dag. Roger är Elvisfantast och brukar hålla koll på en del när det gäller Frank Zappa för min del. Alltid roligt att prata med Roger som också har bokat in sig på kursen i oktober.

Efter klockan 01 packade jag ihop. Nu väntar fyra dagar hemma.

 208 total views