Dagsarkiv: 13 augusti 2021

Niklas hem från Tokyo

På väg ut från ankomsthallen.

I dag kom så Niklas tillbaka från Tokyo efter tre veckors jobb med att bevaka en del OS-grenar för TT och sedan fem dagars semester för att hinna se lite av stan och Kyoto på slutet. Så det blev nästan en månad i Japan för honom.

Jag och Anneli mötte honom i ankomsthallen och sedan bar det hem till oss för att packa upp, tvätta och berätta roliga minnen och visa bilder från Japan. Vi hade också planerat en tacosmiddag och den blev helt perfekt. Riktigt roligt att ha grabben hemma igen och att allt har gått så bra.

Tacosen är serverad. Kräftballongerna ska egentligen användas i morgon.

Även om Niklas tillbringade mycket av de första fjorton dagarna i sin OS-bubbla blev det desto mer frihet de sista fem då han kunde ge sig ut på stan ordentligt. Många fina minnen att tänka tillbaka på i framtiden. Det är ju det som resor är så bra på att skapa.

Och han har blivit så van vid att bära munskydd att han tyckte det kändes konstigt att ta av sig det när han kom hem, sa han.

Niklas pressackreditering i Tokyo.

Markus har varit och spelat golf med vänner (Per och Gabriella) på Ingarö hela dagen men anslöt till middagen och pratet sedan jag plockat upp honom i Spånga. Mycket taxiverksamhet i dag alltså.

Jag och Anneli var uppe i hyfsad tid så att jag kunde åka till återvinningen med resten som blivit kvar från förra turen och sedan till Komethallen för att spela badminton med Stefan. Första set var en dyster historia som jag vann med 15–9 medan jag förlorade andra med 11–15 och sedan tog hem sista med 15–12. Och det sista blev faktiskt en riktigt välspelad historia. Enligt våra mått mätt.

Under dagen pratade jag med ett gift par som hört av sig och ville prata ufo. De hade läst ”Mötet i gläntan” men ville köpa den nya upplagan samt ”Verklighetens Arkiv X”. Så det fixade jag. Jag har också pratat med Blekinge Läns Tidning som hade fått ett tips om händelsen som jag beskrev på min blogg i går. Någon läsare hade läst bloggen och ringt tidningen. Vi pratade en stund och jag lovade återkomma när jag vet mer.

Under dagen spikade jag också en föreläsning i Mariestad den 14 november och en annan den 14 oktober, men det blir via Zoom. Och så ägnade jag en liten stund åt att hitta fler personer som ska vara med i de arbetsgrupper UFO-Sveriges styrelse beslutade starta. Två nya namn blev det.

Efter tacossittningen diskade jag och sedan satte vi oss i soffan och pratade. Jag visade bilder för grabbarna om vad jag och Anneli gjort under den tid Niklas varit bortrest. De läser ju inte den här bloggen särskilt ofta. Vem är intresserad av vad ens föräldrar håller på med? Men nu fick de i alla fall se alla bilderna och så försåg jag dem med en liten sammanfattning.

Niklas hade med presenter till oss alla och Anneli fick en fin handduk, Markus en OS-t-tröja och jag en bok på japanska med sf-inslag. Dessutom fick vi tre paket med spännande såser som vi verkligen ska använda även om bruksanvisningen var rena japanskan.

Sist på kvällen hängde jag och Markus tvätt medan Niklas sov som en stock efter en mycket lång resa och väldigt lite sömn. Då hade även Anneli törnat in. Själv avslutade jag med att gå igenom mina Facebooknotifieringar. Det är rätt många som taggar mig så jag försöker att hålla koll.

Vännen Jens tipsade om en märklig spansk grupp som kallar sig Asociación de Abducidos por los Alienígenas, alltså en grupp för dem som har förts bort av utomjordingar. Men myndigheterna har inte kunnat godkänna gruppen eftersom den inte verkar ha någon styrelse eller ens några medlemmar, skriver El Día.

Grupper som bara har ett namn och inga medlemmar är givetvis ett skämt. Inget att ta på allvar.

Fick en trevlig notering från en Facebookvän som just nu läser min bok om sekter: ”Läser din bok med jämna mellanrum, mellan korsord och andra böcker, har knappt kommit halvvägs än, men jag tror slutintrycket blir detsamma som jag kände initialt: initierat, informativt och föredömligt lättpresenterat!”

Dessutom kontaktades jag av en av arrangörerna bakom Warp Space Summit som berättade att jag hade fått en fysisk plats på eventet om jag vill komma dit. Kul!

I säng efter 23.

 281 total views,  1 views today