Dagsarkiv: 10 augusti 2021

Skriver artikel och spelar in film

En stillbild ur filmen jag spelade in i dag.

Eftersom deadline närmade sig så satte jag mig och skrev min artikel till Historiska brott & mysterier i dag. Temat är den amerikanska UAP-rapporten. En uppdatering av det som hänt sedan förra numret helt enkelt. Det tog nittio minuter att få ihop de 11.000 tecknen som det alltid handlar om och sedan skickade jag iväg det hela inklusive bilder och bildtexter till min redaktör.

Ett annat måste som också började närma sig deadline var ett filmklipp som jag blivit ombedd att spela in för en internationell presskonferens som anordnas av den kanadensiska ufogruppen Garpan. Jag har tidigare hållit ett förinspelat föredrag för just Garpan under deras symposium 2018 och nu hade organisatören av presskonferensen, som ska äga rum den 21 augusti, Yann Vadnais, bett mig att representera AFU och kommentera UAP-rapporten samt kort presentera arkivet.

Eftersom jag inte hade någon möjlighet att åka till Norrköping för at banda där så spelade jag in klippet, som blev på nästan fyra minuter, nere i ett av mina bibliotek där jag vandrade runt med kameran och pratade.

Ni kan se en stillbild ur filmen här ovan. Jag gjorde två testinspelningar innan jag blev nöjd med den tredje och mejlade iväg den till Garpan.

Under dagen har jag pratat med UFO-Aktuellts kryptozoologiexpert Richard Svensson och styrelseledamoten Thomas Michanek om ett projekt som Thomas tagit fram. Projektet är digitalt och kommer att presenteras till våren i samband med vår riksstämma.

Jag har också haft ett längre samtal med Kenth som håller i vår rapportcentral tillsammans med Johan om lite funderingar jag har inför framtiden och hur rapportcentralen ska kunna bli ännu bättre.

Under eftermiddagen regnade det igen så jag tog mig upp på vinden för att se om min lagning av röret hade gjort någon skillnad. Och det verkade så. Kunde i alla fall inte se några nya droppar vatten på golvet på vinden vilket bådar gott.

Vårt lilla gäng samlat för middag. Anneli, jag, Jan Harzan och hans fru Annette och Thiago Luiz Ticchetti.

Jag är ju med i en del poddar och nu fick jag en förfrågan från min vän Thiago Luiz Ticchetti om att bli intervjuad i hans Youtubekanal lite senare i höst. Jag träffade honom i Brasilien 2016, då jag var där för att hålla föredragm och sedan dess har vi hållit kontakten. Ni kan se oss på restaurang i Foz do Iguaçu den 2 december det året.

På tal om restauranger så hade jag och Anneli lovat Niklas att gå på en fin restaurang i Tokyo på vår bekostnad. Och i dag gjorde han det. Det blev Sushi Iwase inte långt från hans hotell (som i sin tur ligger nära hotellet i ”Lost in translation”). En riktigt bra, och hyfsat dyr, sushirestaurang visade det sig.

Så här skriver Niklas om restaurangen som liknade ett hål i väggen, bara tog emot tolv gäster men som serverade superfin sushi:

När jag kom fram visade det sig att man behövde boka bord, och det hade jag ju inte gjort. Men jag höll upp ett finger i luften och de sprang in och kollade och ja, efter många om och men och bugningar fick jag komma in. Visade sig vara en sushi som från en annan planet!”

En upplevelse som han kommer att ha med sig hela livet och då betyder ju kostnaden väldigt lite.

Korv stroganoff med ris stod på Annelis meny här hemma, inte så dumt det heller. Sedan tittade vi på ett avsnitt ”Morden i Midsomer” och efter en stund kom Markus hem från jobbet.

Kikade ut efter midnatt men bara för att konstatera att några perseider inte syntes. Ska göra ett seriösare försök i morgon.

Bild från Niklas på sushirestaurangen.

 235 total views,  1 views today