Dagsarkiv: 30 augusti 2021

Markus flyttar

I nya lägenheten.

Så flyttade då Markus på riktigt i dag. Efter att vi kört över en del saker tidigare städade vi ur hans rum i dag och packade allt som skulle med till andrahandsboendet efter att ha sorterat sådant som skulle kastas, säljas, sparas hos oss och tas med.

Vi hade vissa svårigheter att komma in på gården eftersom bommarna var nere och det bara gick att öppna en i taget då nyckeln inte gick att ta ur låset. Men det gick att trixa bilen in och ut men det var inte så många centimeter till godo.

Det tog sin lilla tid att plocka ur hans gamla rum, packa, köra och bära upp det han skulle ha med sig två trappor utan hiss och riktigt klara blev vi inte men nu kommer Markus i alla fall att sova första natten i lägenheten.

Vi firade flytten med spaghetti med köttfärssås som blev en sen middag efter att Markus jobbat färdigt sent på kvällen. Så när vi väl var hemma igen, jag och Anneli, så hade klockan blivit nästan midnatt.

I övrigt har jag suttit i en rad DN-möten denna första lediga dag på skiftet. Först ett möte med chefredaktören, administrative redaktionschefen, fackordföranden och vice fackordförande om en rad olika frågor vilket tog en timma. Ett bra informellt möte som blir avstamp till mera formella diskussioner och förhandlingar.

Direkt efter det hade jag och Anders Forsström ett möte med några från en avdelning som vi jobbat en del med. Och där tyckte jag också att vi kom en bit framåt. Nästa möte var en digital avtackning av en av våra fantastiska fotografer, Fredrik Funck, som lockade väldigt många. Fredrik blev rörd och det var många som ville skicka med honom fina ord på vägen in i pensioneringen.

Jag hade egentligen tänkt att få lite mer i ufoväg gjort men så blev det inte. Men jag hann i alla fall börja på en artikel till nästa UFO-Aktuellt.

Förde en udda debatt med en kille via sms om att vaccinen var magnetiska och att folk kunde fästa metalliska objekt på sig efter att ha fått sprutan som bevis. Han skickade mig den här bilden.

Suck!

Visst, magnetiska! Om det av någon mycket märklig anledning skulle finnas det minsta magnetiskt i ett vaccin så skulle det inte räcka för att metallföremål skulle gå att fästa på kroppen. Helt omöjligt.

Och tittar ni lite närmare på fotot så ser ni hur ett av ”kugghjulen” lossnat efter att personen som tog fotot uppenbarligen tryckt fast det så hårt som möjligt i huden. Inte mycket till magnetism där inte.

Men folk är beredda att tro på de mest befängda saker. Det är ju det som är så dystert.

Har också hjälpt Jörgen Jörälv som arbetar på en bok om Delta-förlaget och Sam J Lundwall. Han var ute efter en lp-skiva där Sam J varit med och skrivit några av låtarna och hur han letade kunde han inte få tag på den. Men så hittade han en uppgift på min blogg om att jag hade köpt den för ett antal år sedan och hörde av sig.

Jag plåtade av det han behövde och gjorde klart bilden i Photoshop åt honom.

Skivan Jörgen letade efter.

I dag kom också en lp med radioprataren John Long Nebel och ett ufoprogram han gjorde med posten sedan jag vunnit en Traderaauktion för ett par dagar sedan. Det finns mycket kul att hitta på Tradera.

Kvällens drama inträffade vid matbordet när plötsligt en stor vårtbitare hoppade ned från taket i håret på Anneli – som inte blev glad. Markus slog till den så att den for under kylskåpet där vi hade ett elände med att få fram den.

Vårtbitare är ena stora rackare men den här gömde sig för oss. Först sedan vi monterat bort en del av underdelen av kylskåpet fick jag tag på den med flugsmällan, hällde ned den i en plastbunke och så bar Markus ut den i trädgården. Jag fattar att den ville in för det var kyligt ute.

Sist på kvällen, eller kanske natten, hade jag kontakt med en ufoobservatör som fortfarande efter trettio år kände obehag efter sin observation. ”Man var bara liten och utlämnad”, skrev han.

Vilka hattar och mössor ska jag spara?
Mycket att kika på och bedöma.

 127 total views