Dagsarkiv: 28 augusti 2021

Skriver klart om Stonehenge och kursen full

I dag skev jag klart min artikel om Stonehenge för Historiska brott & mysterier men väntar med att skicka in den i morgon eftersom jag inte hann läsa igenom den ordentligt. Skönt att ha fått den ur systemet. Det tog sin lilla tid eftersom det var många detaljer att kolla upp.

Stonehenge är en fantastisk plats och här nedan kan ni se en liten film som jag tog på platsen när jag och Markus var där 2018.

På tal om Markus så har han jobbat hela dagen och hans flyttprojekt får fortsätta i morgon.

I dag blev UFO-Sveriges fältundersökarkurs fullbokad så nu är alla 45 platserna tagna. Det gick fort. Hade vi inte haft våra egna coronarestriktioner skulle vi kunnat plocka 60 personer utan problem. Om allt ser bra ut nästa år så lär det nog bli så. Då kommer vi också att ha tid att hinna utveckla kursen ytterligare och göra den ännu proffsigare.

Hade en kort kommunikation med Trygg Hansa i dag och nu står det klart att de inte ersätter vår vattenskada. Taket var helt enkelt för gammalt. Gränsen gick vid 30 år. Så jag ringde Uffe som har en snickerifirma och han kommer på måndag och tittar på det hela.

Vann förresten ett par billiga frimärksbudgivningar på Tradera i dag. Några fina helsaker och en del lösa märken, alla svenska. Roligt att kunna fylla på samlingen till ett lågt pris.

Har börjat läsa Kent Wernes ”Konspirationsfeber” sedan ett par dagar tillbaka. Intressant eftersom den handlar om det som utspelat sig under pandemin där många dragits in i milt sagt knepiga konspirationsteorier när det gäller såväl viruset som vaccinet. Bra och viktig läsning.

Det blev mycket Afghanistan även i dag när jag kom till DN. Fyllde nästan hela arbetskvällen. Men jag och de övriga på plats hann också se det oerhört dramatiska slutet på de svenska volleybolldamernas EM-åttondel mot Bulgarien. Så himla starkt att vinna skiljesetet trots att Bulgarien är betydligt högre rankat och dessutom hade hemmaplan. Spännande som en handbollsmatch!

När det blev matdags gick jag och Björn till Rosa Drömmar där vi fick ett bord längst bort i ena hörnet. Jag hade beställt en plankstek som var riktigt bra!

Ägnade en stund av arbetskvällen till lite skyddsombudsarbete mellan artikelskrivandet men när klockan blev 01 var jag klar med det mesta och ringde taxi, men fick beskedet att det inte fanns några bilar i området. Istället tog växeln mitt nummer och sa att den första lediga chauffören skulle ringa upp när han var på väg.

Men det beskedet nådde inte chauffören som efter vad han sa fem minuters väntan utanför DN till slut ringde mig. När jag trettio minuter försenad kom iväg berättade chauffören, som kört i 16 år, att han aldrig varit med om något liknande kaos som i kväll. Nästan inga bilar och massor av körningar.

Varför det blivit så undrade han också.

När jag kom hem var klockan 01.45, jag tog ner lite tvätt och fixade en del praktiska saker. Sedan blev det sängen vanlig tid trots allt, alltså 02.30.

 266 total views,  1 views today