Dagsarkiv: 27 augusti 2021

Markus har påbörjat flytten

Markus har börjat fylla flyttlådorna.

I dag har Anneli och Markus börjat köra över en del saker och möbler till Markus lägenhet som han hyr från och med den 1 september. Det kommer att ta några dagar till innan allt är på plats men efter ett besök på Ikea och en hämtning av av stolar och ett litet bord som Markus köpt, så börjar det ta sig i lägenheten.

Själv har jag tillbringat dagen på jobbet men redan innan jag tog mig dit satt jag i ett digitalt möte med DN:s säkerhetschef, hr-ansvarige och redaktionschef för att diskutera hur DN:s restriktioner ska uppdateras nu när hösten kommer.

Har också engagerat ytterligare tre personer i de arbetsgrupper som UFO-Sveriges styrelse beslutat om. Och precis som alla andra jag talat med i det här sammanhanget så var också de här tre mycket glada över samtalet och positiva till att ställa upp för UFO-Sverige.

Föreningen har ett mycket bra rykte, den saken är klar. Och en sak har jag lärt mig genom att ringa runt – vi måste bli mycket bättre på att hålla kontakten med våra medlemmar. Eller rättat sagt. Just detta har jag vetat länge och kämpat för att vi ska bli bättre på länge. Nu ser det ut som att vi kanske har hittat en väg.

Min tanke är att skapa en rad grupper som ska hållas igång med olika uppgifter och skötas av folk ur styrelsen. Kontaktytor som ska leva via mejl och Zoom, kanske också telefonsamtal (vilket tar tid).

Vi måste helt enkelt ta vara på de resurser som finns bland medlemmar och fältundersökare på ett bättre sätt än vi hittills gjort.

Under kvällen fick jag en rapport från Rickard Andersson som håller i bokningarna till fältundersökarkursen i oktober. Av de 45 platserna är nu 44 bokade! 19 är nybörjare och 25 fortsättare. En riktigt bra fördelning.

Fredrik Funck sorterar bilder.

På jobbet träffade jag Fredrik Funck igen, vår fotograf som gör sin sista arbetsdag i dag. Nu låg han på alla fyra och sorterade bilder ur sina skåp. Just den här högen från 1997! Avtackningen blir på måndag. Digitalt.

Också den här dagen har bjudit på Afghanistanbevakning där jag skev nyhetsartikeln för papperstidningen efter att ha intervjuat en man i Kabul. Rätt mycket annat blev det också.

Maten intogs på Lilla Asien där det var glest mellan kunderna i dag. En biff black and white som jag verkligen kan rekommendera. Sällskap av Björn.

En kväll som rullade på utan några toppar. Hem vid 01.

 260 total views