Dagsarkiv: 06 augusti 2021

Per och Gabriella på middag

I väntan på tonfisken.

I kväll hade vi Per och Gabriella på middag och det blev en sen sittning eftersom vi hade så mycket roligt att prata om. Inte minst Markus som här hade två mycket golfintresserade personer att diskutera sitt stora intresse med.

Vi bjöd på grillad tonfisk som smakade super tillsammans med en hel del riktigt goda tillbehör signerade Anneli. Enda smolket i bägaren var en alkoholfri flaska bubbel som jag chansade och köpte i dag, den var verkligen inte god. ”No 2” hette den och jag kan bara varna alla från att köpa den.

Men resten var alltså riktigt bra, inte minst de svenska kräftorna som vi bjöd på som förrätt och som vi fått av våra tidigare grannar Gunnar och Vanja. Efterrätten var en smarrig kaka med hallon och vinbär med grädde som Anneli bakat.

Dagen började annars med att Anneli körde bilen till 1.500-milaservice och jag hämtade den efter badmintonen med Stefan. En match som blev lika jämn som damernas OS-final i fotboll och som slutade lika illa för mig som för dem: 7–15, 15–5, 14–16. Men det viktiga var att Stefan fot höll och funkade nästan lite för bra.

Jag har också tvättat i flera omgångar, både sådant efter vår resa och en del som vi tog med oss från Raili.

Pratade en stund med Anders Berglund inför söndagens styrelsemöte i UFO-Sverige. Vi går alltid igenom dagordningen innan den skickas ut. Fick också meddelande från USA att Corlisspallen som ska till AFU nu befinner sig i ett lager i hamnen och inväntar fartyget som ska ta den över Atlanten och sedan till Stockholm där jag får plocka upp den och köra till AFU.

Har också suttit och skannat en massa brev mellan Nils-Olof Jacobson och en man som verkade ha paranormala förmågor åt en vän som jobbar med en bok i ämnet. Den kommer säkert att bli intressant.

Anneli satt mitt emot och ringde olika instanser för att hjälpa sin mamma med att fixa autogiro och så.

Dagens trista händelse var att de svenska fotbollstjejerna förlorade OS-finalen mot Kanada, rätt mycket i onödan. Massor av brända halvchanser och lite tafatt spel plus ett gäng väldigt dåligt slagna straffar banade vägen för förlusten.

Så synd eftersom laget varit så bra i matcherna tidigare och hade varit värt att ta hem hela grejen.

När Per och Gabriella skulle åka hem vid midnatt blev vi stående och tittade på stjärnhimlen en stund. Inte minst på Jupiter och sommartriangeln som syntes fint. Markus lärde dem att hitta polstjärnan också.

Sist på kvällen jobbade jag med en del frågor inför styrelsemötet. I säng efter 01.

 280 total views,  1 views today