Dagsarkiv: 03 augusti 2021

Till Hovenäset

Gunilla och Staffan.

I dag lämnade vi Anders Persson och Hällevadsholm för att åka till Staffan och Gunilla i Hovenäset. Solen följe oss på vägen och vi var snart framme trots en hel del krokiga vägar dit.

Staffan och jag jobbade som kvällsreportrar på DN inder många år men nu är Staffan pensionerad och bor tidvis med sin Gunilla i Hovenäset. Och som grädde på moset var två av döttrarna Linnea och Annika också där när vi kom.

Här äter vi Klings glass i Hovenäset.

Vi tog en lång promenad efter att ha ätit sill och potatis till lunch. Och det här är verkligen Bohuslän som det ska se ut med massor av kala klippor och havet inpå knuten. Staffan och Gunilla har verkligen gjort det här huset till något riktigt fint.

Anneli badar vid Hovenäset.

Framåt eftermiddagen ville Anneli bada så vi hoppade i en stund i det inte fullt så varma vattnet. Anneli råkade krocka med en rödmanet och brände sig men det gick ändå bra. Hon fick badda sig med xylocain och det kändes bättre.

Samlade för middag.

Till middag bjöds vi på räkor, kräftor och havskräftor. Det var spännande att jämföra havs- och flodkräftor och jag tyckte nog att flodkräftorna var bäst. Men mycket av besöket här har varit prat och umgänge som pågick till sent på kvällen.

 263 total views