Dagsarkiv: 26 augusti 2021

Mats Olsson på besök

Mats Olsson inspekterar Marvelserierna.

I dag lyckades vi äntligen få ihop våra kalendrar och Mats Olsson från Älmsta antikvariska kuriositeter, som jag träffade den 18 juli, kom och kikade på det tjugotalet kassar med serier och fem kassar med dvd-filmer som jag vill sälja.

Han verkade nöjd och vi packade i lite fler böcker som jag inte visste att han ville köpa. Nu dröjer det några veckor innan han kommer och hämtar allt. Hade helst sett att han gjort det redan nu men det gick inte eftersom han hade en för liten bil.

Eftersom UFO-Sveriges styrelse beslutat att vi ska bilda ett antal arbetsgrupper som under hösten ska titta närmare på några viktiga frågor som hur vi ska få fler aktiva medlemmar och hur vi ska hitta fler fältundersökare så jobbade jag vidare på att sätta samman dessa grupper under förmiddagen.

Och det går riktigt bra. Alla jag ringer upp blir glada att få frågan och ställer utan tvekan upp i den grupp jag föreslår. Pratade med fyra personer som alla tackade ja så nu är grupperna nästan färdigbemannade. Men jag tror att det vore bra att få in några till.

Hela min arbetskväll bestod av att bevaka en enda händelse – IS-attacken mot flygplatsen i Kabul. Flera artiklar för nätet och en stadig uppdatering genom kvällens papperstidningsupplagor. Otäcka bilder från ännu en meningslös terrorattack.

Mat på jobbet.

Det var så mycket att göra att jag blev kvar vid teven och datorn och fick äta min mangokyckling där. Som Mia var snäll och hämtade på Lilla Asien. Avslutade med att skriva om president Bidens tal efter midnatt natten mot fredagen svensk tid.

Pratade med en man som ville skänka böcker till mig och nu hittade vi ett datum i september då jag kan komma och hämta dem. Alltid tacksam för sådana donationer. Dessutom ville han ge bort två Billybokhyllor vilket kommer väl till pass. Markus kommer att behöva en i sin lägenhet och jag en i Markus gamla rum.

Och anmälningarna till kursen fortsätter att ramla in. I dag meddelade Rickard Andersson, som håller i bokningarna, att 41 av 45 platser är fyllda.

Stackars Markus hade sovit riktigt illa i natt. Dels hade han väldigt ont i armen efter att ha fått sin andra vaccinspruta, sedan drömde han feberdrömmar som gjorde att han knappt sov något från klockan 04. Men efter hand som dagen gick piggade han på sig men det var tur att han inte hade några kunder i dag.

Mera positivt var att han och Anneli var och skrev på kontraktet för andrahandsboendet under kvällen så nu är det inte långt borta innan han flyttar in där.

Välfylld kväll alltså. Hem vid 01.

 233 total views