Dagsarkiv: 19 augusti 2021

Möte med journalistklubbens styrelse

Efterrätt på Lux.

Förmiddagen gick som så ofta åt till att göra rena kanslijobb hemma. Alltså att hjälpa folk som mejlat och velat ha svar på frågor eller hjälp med material. Anneli hade gått till jobbet och var borta när jag kom upp före 09 och Markus gav sig iväg till sitt någon timma senare.

Själv tog jag mig in till Lux på Lilla Essingen för en arbetslunch med journalistklubbens styrelse, ett slags upptaktsmöte inför hösten där vi åt och diskuterade en rad frågor. Efterrätten som bestod av en hallonhistoria på mazarin var riktigt fin, så fin att jag var tvungen att ta en bild av den.

Mötet avlöstes med ett annat möte där jag och klubbordföranden Anders Forsström träffade två medlemmar från en och samma avdelning för att lyssna till deras synpunkter i en fråga som vi arbetar med. Efter mötet satte jag mig och ringde ett antal samtal i samma ärende och därefter var det bara att börja jobba för då var klockan 15.

Också den här arbetsdagen kom att handla om Afghanistan men även om covid-19 som jag också fyllde kvällen med.

Innan jag tog mig till jobbet jobbade jag fram en annons om den kommande fältundersökarkursen tillsammans med UFO-Sveriges evenemangsansvarige Rickard Andersson. För nu går vi ut brett med att det går att anmäla sig till kursen som genomförs den 8 till 10 oktober. Ni kan läsa mer om kursen på ufo.se och anmäla er där.

Som vanligt kommer kursen att innehålla en hel del praktiska övningar men också mycket teori där deltagarna får lära sig grunderna för att bli en bra fältundersökare.

Eftersom jag lyckades ringa till ett nummer som han inte använder just nu fick jag slå en signal till Andreas Ohlsson och gratta honom på födelsedagen i dag istället. Och det gick ju det också. Andreas jobbar på Armémuseum men har nu bestämt sig för att ta en paus och studera ett par år. Det gillar jag!

Viss skillnad.

Fick en fin present av Maggie via Björn i dag. När jag kom till jobbet tog han mig åt sidan och överräckte en lite brun påse med mitt namn på som visade sig innehålla en ny tygpåse som Maggie fixat och satt nya, tåliga och exakt rätt långa handtag på. Så omtänksamt, och så nödvändigt eftersom min gamla Uniqlo håller på att falla sönder efter alla års bärande och slitande.

Bara att buga och tacka!

I dag skickade ufogruppen Garpan ut information om den presskonferens som den kommer att hålla den 21 augusti och där jag deltar i form av ett förinspelat inslag. Ni kan se alla som deltar på bilden här nedan.

När jag och Björn gick till Lilla Asien för att äta var det första gången på säkert ett år som jag satt kvar på restaurangen och åt och inte bara tog maten med mig. Här finns det bås som gör att man sitter ensamt på ett bra sätt. När jag gick in för att betala ropade en man som satt vid bordet bakom mig till mig. Jag hade redan hört hur han partade om ”Clas Svahn” och ”ordförande i UFO-Sverige”.

Även om han hade just den saken fel så hade han uppenbarligen känt igen mig och nu ville han prata om ufo med mig. Det blev det vanliga: Bob Lazar, Area 51 och Roswell. Och så en del frågor om den amerikanska uforapporten. Jag svarade vad jag tänkte och tyckte om dessa saker och förklarade också att jag numera är vice ordförande i UFO-Sverige.

När jag gick för att ansluta till Björn hörde jag mannen säga till sina vänner: ”Det där var Clas Svahn, ordförande i UFO-Sverige.” Så mycket för att nå fram med det man säger.

I morgon är jag ledig.

Deltagarna i Garpans presskonferens.

 309 total views,  1 views today