Dagsarkiv: 09 augusti 2021

Nytt besök på taket och pdf-utgåva av UFO-Aktuellt

Takjobb.

Har man eget hus så händer det saker, inte minst sådant som man inte alltid själv kan fixa. Så i dag har jag ringt till firman som installerade vår verandadörr och bett dem komma hit för att kolla låset, som funkar utmärkt, men där nyckeln ibland fastnar. Dessutom har vi en trasig persiennpinne som också ligger på dem.

Har också pratat med Trygg-Hansa om vår vattenskada och sedan med Ocab som visade sig mycket hjälpsamma när det gällde att hitta lösningar på problemet.

Jag och Anneli tillbringade sedan någon timma på tredjevinden och röjde bort fuktig isolering och såg till att det som var vått under kom fram så att det kan torka. När vi ändå var där uppe passade vi på att röja en del som nu hamnar på tippen även det.

Ventilpipan som kan ha ställt till det.

Jag har också varit uppe två vändor på taket igen och den andra slutade med att jag tätade en glappande ventil med gaffatejp som förhoppningsvis ska hålla vattnet borta när nästa regn kommer.

Niklas.

Vi har haft en del kontakt med Niklas som nu har börjat sina fem dagars semester i japan. Han har bytt hotell till ett billigare och börjat se sig om i stan. Han planerar bland annat att ta shinkansen till Kyoto, något som även jag gjorde när jag besökte Japan på 80-talet.

Under eftermiddagen har jag jobbat med att göra om och uppdatera den pdf-utgåva av UFO-Aktuellt nummer 2 som nyss kom till papperstidningsprenumeranterna. Den är tunnare och helt fokuserad på den amerikanska underrättelserapporten. När jag gjort klart allt mejlade jag den till Håkan som ska fixa bort alla passmärken och sedan mejla den till Tobias som ska lägga ut den för försäljning.

Jag har jobbat någon timma med att ringa folk som jag tror skulle passa att vara med i de arbetsgrupper som vi beslutade på gårdagens styrelsemöte i UFO-Sverige så nu är gruppen som ska jobba med äldre ”kalla” fall klar. Övriga två får jag jobba vidare med under veckan.

Fick också en mycket positiv rapport från Anders Berglund och Rickard Andersson som besökt vår tilltänkta kursgård i Yxnarum under dagen. Bilderna såg mycket bra ut och standarden är hög där vi får tillgång till en hel gymnastikhall, pool, bastu och massor av plats för grupparbeten.

Kursen är planerad till den 8–10 oktober. Och vi kommer som vanligt att hålla nere priserna så att alla ska kunna komma men vi kräver full vaccinering, det är viktigt.

Fick en kul lista från Gazzine i dag. Jag har ju ett antal artiklar publicerade där och nu kunde Anna Holmquist som driver sajten (som bara växer) berätta att min gamla artikel om myten om att själen skulle väga 21 gram var den nionde mest lästa under juli månad. Inte illa.

Johan sköter om spetten.

Strax efter 18 låste vi huset och vandrade i väg några kvarter bort för att äta middag hos Johan och Ann-Sofie. Grillspett närmare bestämt plus några spännande öl som jag inte smakat på förut.

Det var ett tag sedan vi sågs så det var riktigt kul att sitta ned och prata några timmar fram till efter midnatt. Det blev mycket rymd, skivor och samlarsaker och givetvis lite Tintin, ämnen som förenar oss.

En vandrare i natten.

När vi gick hem i den fortfarande rätt ljumma natten passerade vi ett antal mördarsniglar men också snäckor som långsamt navigerade över gångbanorna under den kvart det tog att komma till Stenbockens väg igen. En av dem kan ni se här ovan.

Efter 01 var det dags att sova.

 345 total views