Dagsarkiv: 23 augusti 2021

Takkoll och hämtning på Semic

Ocabs tekniker kollar fukten i hallen och Anneli ser bekymrat på.

Upp efter 08 eftersom jag inte var säker på när Ocab skulle komma för att kolla fukten i taket och väggarna efter vattenläckan och när de väl kom vid 12.30 så var det lätt att konstatera att det fanns fukt på flera ställen. Inte minst i taket.

Vi var uppe på vinden och där var det tydligast att fukten satt kvar och att rätt mycket måste bytas ut.

Ringde försäkringsbolaget igen och pratade med dem och sedan också plåtslagaren som jag bad att skriva en rapport på vad de hade sett så att jag kan bifoga den till Trygg-Hansa tillsammans med Ocab-rapporten. Pratade också med Viasatkillen som var uppe på taket och fixade med parabolen men han kunde inte minnas om han hade kommit åt det rör som sedan lossnade och började läcka.

Och jag kunde givetvis inte begära att han han skulle göra det.

Innan Ocab kom körde jag Markus till jobbet på Bromma GK och sedan tog jag bilen till l Semic där Jultidningsförlaget hade hört av sig om att de hade böcker för mig att hämta. Så jag fyllde bilen och när jag kom tillbaka hem sorterade jag rubbet. En hög till Böckernas hus, en till AFU för att sälja, en till UFO-Sverige som kan användas till vinster på den kommande kursen och en till seriekillen i Älmsta.

På väg att lasta bilen på Semic.

Nu blev det en hel del som också gick till återvinningen. För böcker från Semic får jag i trettio exemplar och alla kan inte säljas. Men å andra sidan är alla böckerna i nyskick. Något som Peter på Böckernas hus brukar uppskatta.

Cilla och Malin på Semic.

När bilen var packad gick jag vidare in på Semic för att se om någon jobbade på plats i dag och hade turen att hitta Malin och Cilla som jag jobbat mycket med så där blev jag stående i säkert 45 minuter och pratade.

På återvinningen såg jag en man som bar en låda med böcker som skulle kastas så jag frågade honom om han hade fler och om jag kunde få titta på dem. Mannen blev väldigt glad eftersom han inte ville kasta dem, men vad skulle han göra? Han var i färd med att tömma ett dödsbo och då blir det så här.

Nu fick jag gå igenom ett gäng flyttkartonger och fyllde en kasse till brädden med böcker som jag kunde ta hand om. Så blev vi alla nöjda.

2021 års upplaga av Julstämning med min artikel och Andreas illustration till vänster.

På Semic såg jag också att årets upplaga av Julstämning låg i en hög hos Cilla och Malin och eftersom jag har en artikel om färder till andra planeter – med fokus på Avi Loeb och en intervju jag gjort med honom – med där så fick jag ta med ett par exemplar. I artikeln finns också en fantastisk fin illustration signerad Andreas Cromnow!

Egentligen skulle jag ha skrivit klart en artikel om Stonehenge för Historiska brott & mysterier i dag men det hann jag inte eftersom så mycket annat fyllde dagen. Men en bit på väg kom jag.

Har också bevakat en auktion som gick online på Malmö frimärkshandel där jag hade några bud som jag nu bevakade och också vann. Och ett par frimärksbud på Tradera som jag också vann för en ringa penning. Det som kostade lite mer, över en tusenlapp, var en samling förfilatelibrev som jag verkligen ville ha. Alltså brev som skickades före 1855 (i Sverige) innan det fanns några frimärken.

Förfilateli är vackra som konstverk. Ofta adresserade med fantastisk handstil och med spännande adresser, inte sällan från högreståndsmänniskor, alltså sådana som hade råd och möjlighet att skicka brev.

Lennart Lund med den jämtländska potatisen.

Under dagen tittade Lennart Lund in med en påse med två kilo potatis (Rosa Gold) från Jämtland. Snällt och säkert gott. I gengäld fick han en flaska rabarbersaft som Anneli gjort. Den är klart god den också.

Min fantastiska kollega i Norsk Ufosenter Ole Brænne mejlade i dag och berättade att han nu på egen hand gått igenom samtliga norska dagstidningar i jakten på artiklar om spökraketerna. Under 1946 gavs det ut 230 dagstidningar i Norge och av dessa finns alla utom fyra på Nasjonalbiblioteket. I dag gick Ole igenom de fem sista och har nu alltså tittat igenom samtliga dagstidningar som det är möjligt att komma åt.

All heder! Något liknande har inte gjorts i Sverige även om UFO-Sverige har letat igenom ganska många med hjälp av olika sökord när Kungliga Biblioteket öppnade sina arkiv gratis under en period under pandemin.

Efter kvällsmaten tittade jag och Anneli på ”Minions” på Netflix. Med norsk röst! Katten vet varför Netflix lät oss stackars svenskar få en norsk speaker men det blev bara ännu mer absurt vilket passade filmen.

00.45 var jag klar med lite mejl och annat. Dags att sova.

 281 total views