Dagsarkiv: 25 augusti 2021

Badminton och åter på jobbet

Vid Sala silvergruva den 14 juni 2003.

I dag gick jag på skiftet igen efter några dagars ledighet men först blev det en sväng till Komethallen för badminton med Stefan. Den sista matchen på en månad då han åker på semester om några dagar.

Och även om matchen kanske inte går till historien så lyckades jag utjämna till 13–13 i matcher efter 15–7, 8–15 och 15–6. Nu får jag försöka engagera Markus några gånger i väntan på nya matcher med Stefan.

Under dagen har jag blivit bokad att hålla föredrag för ett företag i Stockholm och det kommer att bli den 19 oktober. Det har ramlat in en del roliga bokningar nu och det är bra för allt sådant hjälper AFU.

Skickade också iväg Margaret Frys ufoarkiv till John Hanson i England. Leif på AFU har skannat rubbet och när hon nu gick bort så delar vi med oss av hennes arbete till dem som jobbade tillsammans med henne i Storbritannien.

I övrigt började dagen med att jag ringde och grattade Mats Nilsson som fyller år i dag. Mats har varit med i UFO-Sverige sedan 1976, nästan lika länge som jag, och fortsätter att göra ett bra jobb för föreningen. Inte minst som redaktör för Rapport-Nytt som ökar sin prenumerantskara hela tiden. Mats ställer alltid upp om man ber om hjälp och har kollen bakåt som få andra har.

Nu hoppas jag att han får en fin födelsedag med mycket gott att äta (viktigt för honom!) och många goda vänner kring sig (garanterat!).

Fredrik Funck.

På jobbet möte jag Fredrik Funck som slutar sin anställning efter en himla massa år på DN nu på fredag. Avtackningen blir digital så det var roligt att träffa honom öga mot öga är han nu rensade ur sina skåp. Fredrik är en gudabenådad fotograf som har skapat fantastiska bilder till rader av artiklar i DN:s bilagor de senaste åren.

På jobbet intervjuade jag Anders Tegnell och Niklas Arnberg, professor i virologi vid Umeå universitet, om det ska ges en tredje spruta eller inte.

På tal om spruta så fick Markus sin andra vaccinspruta i dag så nu har hela familjen fått två.

Ute regnade det så mycket att jag lånade ett paraply och gick till närmaste matställe vilket är Jannes korvkiosk, Nyhetsgrillen. Gick bra det också.

Skrev ett mejl till en brittisk professor som brukar förekomma med artiklar i Fortean Times. Har länge tänkt att höra av mig för att få en intervju. Förhoppningsvis är han intresserad, vilket jag tror.

Fick ett samtal från en man i Solna under dagen också. Tipsad av Olle och Lis som jag träffade i fredags. Nu undrade han om jag kunde komma och hämta tolv hyllmeter med böcker eftersom han skulle flytta. Och det kan jag ju. Ringde Niklas som bor i närheten för att se om jag kan få bärhjälp när det hela väl blir av. Böcker fortsätter att komma in vilket är bra.

En ganska lugn dag som slutade 01 då jag tog taxi hem.

 237 total views